Lumina Soliei ajunge și după ușile ferecate

Știri Thursday, 29 December 2016

 

Un grup de credincioși din satul Logănești, raionul Hâncești, în colaborare cu Departamentul Capelanilor din UBM, a oferit deținuților pe viață din penitenciarul Rezina haine, încălțăminte, produse alimentare, iar un frate din Germania Andrei Anghelinici a contribuit ca ei să primească cartea Marea Luptă și articole de birotică. Printre sponsori sunt și alți prieteni și rude care muncesc peste hotare.

Moldova, decembrie 2016 

Într-o zi plină de forfota pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, când și cei mai singuratici și taciturni au gândurile îndreptate la cei dragi, la căminul familial, un grup de credincioși din satul Logănești, raionul Hâncești, a mers la unii dintre cei izolați de societate prin uși ferecate. În cele trei mașini doldora de daruri se aflau cantități impresionante de haine și încălțăminte, produse alimentare, hârtie de scris, tocuri, timbre poștale. Însă cel mai de preț cadou a fost posibilitatea de a oferi personal deținuților cartea Marea Luptă de Ellen White, una dintre cele mai cunoscute scriitoare creștine la nivel mondial.

Emoționante și pline de învățăminte au fost clipele petrecute cu frații de credință din penitenciar. Aceștia și-au exprimat bucuria și recunoștința în cel mai potrivit mod posibil – prin imnuri de laudă la adresa lui Dumnezeu. La un moment dat vocile lor s-au contopit cu vocile celor veniți și nu a mai fost nevoie de microfoane, sala camerei de rugăciuni răsuna de voie bună și mulțumire. Timpul rezervat întâlnirii se scurgea atât de rapid și frații aveau atâtea să-și spună! Ceea ce nu reușeau să exprime prin cuvinte era transmis prin zâmbete, feți luminate, lacrimi…

  • Îmi pare rău că am avut atât de puțin timp pentru a comunica, ne-a mărturisit unul dintre vizitatori, dar mă mângâi cu gândul că atât noi, cât și ei, frații noștri din închisori, putem comunica nelimitat cu Cerul. Acolo se întâlnesc rugăciunile noastre și acolo ele se află în cea mai de nădejde mână, în mâna Dătătorului de viață Isus Hristos.
  • Cel mai mult m-au impresionat momentele când se deschideau ferestruicile zăvorâte ale ușilor ferecate și apărea mai întâi o luminiță slabă, apoi fața cuiva dintre deținuți, susține o soră vizitatoare. Erau clipe solemne când le înmânam cartea Marea Luptă și folia cu hârtie, pix, timbre.
  • Doream atât de mult să le spunem cel mai important lucru de pe pământ și anume că Dumnezeu îi iubește și așteaptă cu răbdare să Îl accepte și să renunțe la tot ce-i rău în viața lor, mai spune cineva dintre doamnele vizitatoare, dar aveam atât de puțin timp pentru fiecare celulă! Sperăm că Lumina   Soliei Divine va ajunge la inimile lor prin cartea oferită și prin gestul nostru atât de neînsemnat și mic.

Pastorul capelan Dumitru Juravliov, împreună cu pastorii Pavel Gârleanu și Sergiu Gâscă, au găsit   cuvinte de consolare și de încurajare pentru   fiecare suflet deschis, dornic de a afla Adevărul, Calea și Viața.

Departamentul Informației, Maria Cioaric

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.