La Florești a avut loc sărbătoarea Secerișului

Știri Friday, 21 October 2016

În ziua frumoasă de sabat dis-de-dimineață biserica din Florești a întâlnit oaspeții, care au venit din comunitățile vecine cu scopul de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru roada bogată din anul acesta. Tinerii au împodobit scena bisericii cu roade frumoase, ca mărturie a iubirii lui Dumnezeu.

Orașul Florești, Moldova, 15 octombrie 2016

Expoziția roadelor pământului din anul acesta ne mărturisește despre faptul că Dumnezeu a binecuvântat și a dat roade bune. Munca agricultorilor n-a fost în zadar. Au fost intonate cântări, declamate poezii, iar tineretul a prezentat o scenetă.

Predica a fost rostită de președintele Uniunii de Biserici din Moldova Valentin Grubîi. Citind din Cuvântul lui Dumnezeu, el le-a amintit celor prezenți că cel mai important lucru în timpul acestei sărbători este să ne aducem aminte despre secerișul spiritual. Biblia spune: ”Ce seamănă omul, aceea va şi secera”.

”Noi tot ”semănăm” și ”aducem roade” în viața noastră. Viața noastră, faptele noastre, caracterul nostru, toată ființa noastră – ”seamănă” în fiecare zi. Cât de plăcut este să strângi roade bogate. Ceea ce vei pune în inima ta, aceea va izvorî de acolo, chiar și atunci când te aștepți cel mai puțin la aceasta. Dacă Dumnezeu va semăna în noi adevărul, va secera în noi viața veșnică. Dacă noi vom semăna adevărul, vom secera alți oameni pentru împărăția cerurilor. Evanghelia spune că secerișul e sfârșitul lumii. Isus va veni și va avea loc secerișul. Unde voi fi eu?” – a întrebat Valentin Grubîi.

Cuvântul de încheiere spus de pastorul Valerie Sajin a explicat motivele apariției acestei sărbători, semnificația și sărbătorirea în Vechiul și în Noul Testament, sărbătorirea și atitudinea li Isus față de această sărbătoare.

Sărbătoarea s-a încheiat cu chemarea la consacrare pentru Dumnezeu a tuturor celor prezenți.

Slavă Domnului pentru mila Sa, harul Său și pentru dorința Sa de a salva toți oamenii.

Verinciuc Liubovi, Departamentul Informație, or. Florești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.