????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Tinerii din Bender s-au întâlnit ”La șemineu”

Știri Friday, 21 October 2016

 

Treizeci de tineri s-au întâlnit la întâlnirea cafenelei ”La șemineu”. Toți cei prezenți la această întâlnire au menționat atmosfera simplă și caldă care domnea aici.

Or. Bender, Transnistria, 16 octombrie 2016

Sărbătoarea a început cu câteva cântări frumoase, de suflet, prin care ne-a bucurat colectivul muzical ”Nastea și prietenii”. Interpretarea a fost foarte armonioasă și plăcută. Chiar primul cântec, intonat în limba română, necunoscută unor vizitatori, le-a atins inima prin melodia și interpretarea solistei. Muzica a fost de calitate înaltă, totuși creând o atmosferă neformală.

La această întâlnire au fost invitați deosebiți – Dumitru Ivanovici și Natalia Leontievna – conducătorii organizației republicane ”Lumea posibilităților egale”. În discursul lor interesant tinerii au aflat despre problemele cu care se confruntă oamenii cu dizabilități, precum și felul în care aceste probleme se pot rezolva.

Evenimentul s-a încheiat cu o meditație spirituală scurtă a pastorului Roman Chisacov, liderul tinerilor din Uniunea Moldova. El a citit pasajul din Isaia, în care prorocul spune că va veni un timp, când nu va fi nimeni care nu vede sau nu aude, sau nu poate merge. Va fi o lume nouă, minunată. Iar cântăreții au interpretat cântecul ”În planul lui Dumnezeu”, care le-a întărit celor prezenți speranța că va veni acel timp când totul va fi altfel, toți vor avea posibilități egale, nimeni nu va avea nici o limitare în a lăuda pe Tatăl nostru ceresc.

Anatol Drumi, Departamentul Informație, or. Bender

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.