Mai bine de 500 oameni s-au delectat cu un concert grandios de muzică în capitala Găgăuziei

Știri Thursday, 13 October 2016

 

În premieră pe scena nr. 1 a Găgăuziei a evoluat corul de tineret din Minsk (Bielorusia) împreună cu orchestra simfonică din or. Luțk (Ucraina). Tristețea toamnei a fost împrăștiată de operele muzicale ale orchestrei simfonice și cântecele armonioase ale corului de tineret a bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

or. Comrat, Moldova, 8 octombrie 2016

În ciuda faptului că ploaia este de mult timp așteptată pe meleagurile Găgăuziei, stropii de ploaie din dimineața de 8 octombrie nu produceau bucuria de altădată. 80 tineri din Minsk și Luțk au venit în Găgăuzia, însorită de obicei, pentru comuniune, cunoștințe noi și pentru a da slavă lui Dumnezeu. Chiar dacă exista temerea că doritorii de a veni la concert se vor speria de ploaie, biserica din Comrat s-a rugat lui Dumnezeu pentru o sărbătoare binecuvântată.

Dumnezeu a făcut o minune și evenimentul a întrecut toate așteptările. Numărul de ascultători și calitatea muzicii au fost copleșitoare. Mai mult de 500 oameni au venit să asculte concertul muzical, iar măiestria intonării cântărilor umplea sala cu ovațiile vizitatorilor.

Cantata ”Tatăl Nostru”, executată la 40 instrumente muzicale, cu intervențiile corului și ale interpretei, n-a lăsat pe nimeni indiferent.

Opera muzicală s-a încheiat, așa cum a intenționat autorul, cu rugăciunea comună ”Tatăl nostru”, înălțată de secretarul executiv al Uniunii de biserici din Moldova Ruslan Lotca.

Suntem recunoscători Domnului și oaspeților noștri pentru triumful puterii și al slavei Sale!

Roman Chisacov, Departamentul Informație, UBM.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.