Comunitatea din Briceni nu i-a uitat pe bătrâni de Ziua internațională a persoanelor în vârstă

Știri Thursday, 6 October 2016

 

Adventiștii din orașul Briceni au acordat atenție bătrânilor de Ziua internațională a persoanelor în vârstă. Aceștia au fost plăcut surprinși, pentru că nu așteptau pe nimeni la ușa lor în acea zi.

 

Or. Briceni, Moldova, 1 Octombrie 2016

„Să te scoli înaintea perilor albi și să cinstești pe bătrân. Să te temi de Dumnezeul tău. Eu sunt Domnul” (Leviticul 19:32).

Pe 1 Octombrie întreaga lume are atenția îndreptată spre o anumită categorie de cetățeni, persoanele în vârstă. Această zi a fost desemnată pentru ca să fim atenți la nevoile celor bătrâni , la problema îmbătrânirii demografice a populației lumii dar și pentru a căuta metode de îmbunătățire a calității vieții persoanelor de vârsta a treia.

În această zi, comunitățile AZȘ din orașul Briceni și din satele Colicăuți și Caracușenii Noi au hotărât să aducă puțină bucurie și bunătate în casele câtorva zeci de bătrâni. Voluntarii care au dorit să participe la acest proiect de binefacere au strâns pachete cu alimente și articole de igienă, pe care le-au dus bătrânilor care aveau cea mai mare nevoie. Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria pe care au simțit-o persoanele în vârstă atunci când au văzut atenția vizitatorilor. Au mulțumit cu lacrimi în ochi pentru micile cadouri primite. Membrii comunității din Caracușenii Noi i-au invitat pe bătrâni la un program special dedicat Zilei persoanelor în vârstă. Acolo, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, la o ceașcă de ceai, ei au aflat cât de mult îi iubește Dumnezeu și câtă grijă are față de ei.

La plecare, pastorul le-a dorit tuturor să aibă totdeauna alături pe cineva care să le dea o cană de apă. Pentru aceasta, comunitatea din Caracușenii Noi a pregătit mici suvenire în formă de cești. Vârstnicii prezenți au mulțumit pentru atenția acordată și au manifestat dorința de a continua relațiile de prietenie.

Jomir Nina, Manici Leonid, Burac Diana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.