Capitala are nevoie de credință! – Congresul misionar al bisericilor adventiste din Chișinău

IMG_4177 (Копировать)

La data de 26 octombrie 2013 a avut loc congresul misionar în Chișinău.

Membrii celor nouă comunități din Chișinău s-au adunat în biserica ”Efes” ca să se consacre pentru slujire lui Dumnezeu. În cadrul programului de evanghelizare a capitalei Uniunea de Biserici Adventiste din Moldova își propune ca scop realizarea unui șir de proiecte, participînd la care, membrii bisericilor din Moldova vor reuși să ajungă nu doar la Chișinău, ci și la alte localități.

«Doar credința și relațiile personale cu Dumnezeu îi vor ajuta pe adventiștii din Moldova să vadă minuni», – a declarat în predica sa Ivan Ostrovski, vice-președintele Diviziunii Euro – Asia, oaspetele congresului. În adresarea sa către adventiștii din Chișinău el a menționat că întîlnirea dată este un eveniment istoric pentru Moldova. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenți să se încreadă pe deplin în Dumnezeu și, bazîndu-se pe o cunoaștere personală a Lui, de a-L arăta lumii pe  un Hristos adevărat și autentic.

Strategia evanghelizării orașului Chișinău de scurtă durată le-a fost prezentată participanților congresului de către Andrei Kaminski, conducătorul Departamentului Slujirea Personală/ȘS. Toate departamentele Uniunii din Moldova vor lucra sîrguincios, făcînd invsetiții în predica capitalei. Cu acest scop conducătorii fiecărui departament au prezentat proiecte concrete, prin intermediul cărora Biserica Adventistă din Chișinău planifică să ajungă la locuitorii capitalei. Fiecare membru al bisericii poate să-și aleagă un proiect pe care îl va susține prin participarea personală.

Însă proiectele planificate nu sunt doar cuvinte scrise pe hîrtie. Multe din ele deja au adus și continuă să aducă rezultate, și ca o confirmare  au fost experiențele vii, încurajatoare ale membrilor bisericii, care și-au ales slujirea lui Dumnezeu.

La încheierea congresului conducătorul Bisericii Adventiste din Moldova, Andrei Moldovanu, s-a adresat la cei prezenți. El i-a îndemnat pe adventiștii din Chișinău să se implice în proiectele propuse pe măsura posibilităților, utilizînd toate mijloacele și resursele.

Participanții congresului, inspirați de perspectivele pentru predica capitalei și experiențele vii au dat un jurămînt solemn lui Dumnezeu de a face slujirea Lui scopul cel mai important al vieții lor, după ce conducătorul Bisericii Adventiste din Moldova, Andrei Moldovanu, a rostit rugăciunea de consacrare.

Congresul misionar din Chișinău deja este istorie, însă amintirile despre el îi vor încuraja pe urmașii lui Hristos pentru slujire. Iar ziua de mîine va aduce noile evenimente, noile experiențe și noua treaptă a credinței – atît pentru fiecare membru adventist din Chișinău, atît și pentru cei ce mai urmează să afle despre Hristos.

Daria Plahotnic, Departamentul Comunicații, UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.