«Străbătând prin furtună» - proiectul misionar în or. Leova

809_4990_01.MP4_snapshot_00.05_[2013.09.24_11.47.41] (Копировать)

«Ne confruntăm zilnic cu o sumedenie de probleme și dificultăți. Sunt probleme și în Moldova. Însă lucrul principal este să nu uităm că există soluția, există speranța», – spune Daniel Ciobanu.La data de 20 septembrie pastorul bisericii române din or. Portland, SUA, Daniel Ciobanu, a venit în or. Leova – acolo timp de o săptămînă în incinta casei de cultură se vor petrece întîlniri cu denumirea “Străbătînd prin furtună”.

Ideea unui astfel de program a venit din partea membrilor bisericii din Leova, aflați peste hotare. “Suntem departe de biserica noastră natală, însă am dori să facem ceva folositor pentru ea”, – spun ei. Astfel, după un timp de pregătiri și planificare, orașul Leova l-a întîmpinat pe predicator, pentru care oceanul nu a fost un obstacol în predicarea Evangheliei.

Seara după seară oaspeții programului află tot mai multe despre furtunile vieții pe care le întîlnim la orice pas. Cuvintele scrise pe paginile Bibliei ajută să străbatem aceste furtuni. În afară de aceasta, fiecare are posibilitatea de a primi sfaturi referitor la un stil sănătos de viață. Începutul programului a fost memorabil și prin prezența Corului Bărbătesc Adventist din România – în jur de treizeci de voci bărbătești au făcut primele întîlniri să fie de neuitat. Și, desigur, fiecare oaspete a primit o Biblie în dar.

“Acest proiect misionar are două laturi bine distincte. Una dintre ele – predicarea Cuvîntului lui Dumnezeu, Evanghelia Veșnică, cea de-a doua – un proiect social. Prin bunăvoința celor din SUA s-au strîns o serie de lucruri de strictă necesitate pentru oameni – haine, încălțăminte, unele produse care să reziste la transport. … Prin harul lui Dumnezeu, sunt bucuros de ceea ce văd, deși toate proviziunile erau – vă duceți acolo, bani aruncați, nu veți avea nici un rezultat. … După primele seri impresiile sunt bune, mulțumim lui Dumnezeu pentru că oamenii au interes”, – spune Daniel Ciobanu.

Viața noastră este comparată cu o mare care de cele mai multe ori este tulburată de necazuri. Cei mai mulți din noi străbatem această furtună – și este nevoie de o asigurare că lucrurile pot fi mai frumoase decît sunt. Și Biblia este acea speranță care ne ajută să trecem prin furtunile vieții.

Departamentul Informație, UBM

Foto: Sergiu Guțul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.