Convingerea de a se întoarce

6. Ce atitudini şi acţiuni l-au determinat pe fiul risipitor să ia decizia de a se întoarce acasă? Ce principii ale redeşteptării şi reformei descoperim în acest pasaj? Luca 15:11-21

Există mai multe moduri de a defini redeşteptarea, însă, în orice definiţie a ei, trebuie inclus în mod obligatoriu faptul că redeşteptarea înseamnă întoarcere acasă. Când inima noastră tânjeşte să cunoască mai profund iubirea Tatălui, ne hotărâm să răspundem chemării Duhului Sfânt de a ne schimba şi a creşte. Aceasta este reforma. Este decizia de a renunţa la orice lucru care stă în calea acestei relaţii mai strânse cu Dumnezeu.

Fiul risipitor a înţeles că nu putea să fie şi paznic la porci, şi oaspete la masa tatălui. Dorul de casă nu l-a mai lăsat să rămână departe. Golul din suflet l-a îndemnat să se întoarcă. La fel ca el, şi noi tânjim după prezenţa lui Dumnezeu care ne conduce la redeşteptare şi reformă. Şi noi strigăm din adâncul sufletului după îmbrăţişarea caldă a Tatălui, care ne motivează să facem schimbările necesare în viaţă.

7. Pe drumul spre casă, fiul risipitor şi-a pregătit cererea de iertare şi probabil că a repetat-o de zeci de ori. Citeşte cererea lui din Luca 15:18,19, precum şi răspunsul tatălui din versetele 20-24. Ce atitudine are tatăl faţă de el? Ce atitudine are Dumnezeu faţă de noi?

Tatăl nu îl mai putea vedea pe fiul său şi sufletul i se topea de dor. Zi de zi, el cerceta orizontul cu privirea, sperând să-l zărească venind acasă.

Cea mai înaltă motivaţie de a face schimbări în viaţă este dorinţa de a nu mai frânge încă o dată inima Celui care ne iubeşte atât de mult. Când fiul zăcea în noroi printre porci, nu el, ci tatăl suferea cel mai mult. Redeşteptarea se produce atunci când dragostea lui Dumnezeu reuşeşte să pătrundă în inima noastră. Reforma se produce atunci când noi alegem să răspundem afirmativ la această dragoste stăruitoare. Ea are loc atunci când luăm decizia dificilă de a renunţa la atitudinile, obiceiurile, gândurile şi sentimentele care ne despart de El.

Putem considera că afirmaţia: „Acest fiu al meu era mort şi a înviat” este o bună definiţie a redeşteptării autentice?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.