Un popas binecuvântat

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16 u.p.)

De câte ori se adaugă un nou membru bisericii din care fac parte, o bucurie imensă îmi umple sufletul şi, fără să vreau, îmi amintesc de ziua în care ne-am adunat prima dată în acest loc. Fusese cumpărat terenul pentru construirea unei biserici adventiste. Locul a fost curăţat, împrejmuit şi pregătit pentru demararea lucrărilor. Înainte de sosirea utilajelor, fraţi şi surori ne-am întâlnit aici şi am cerut binecuvântarea lui Dumnezeu pentru tot ce urma să se întâmple. Unul dintre pastori I-a cerut Domnului să facă din acest loc o „cetate de scăpare” pentru toţi cei ce aleargă prin lume în căutarea salvării, a liniştii şi a fericirii. Şi Dumnezeu a ascultat rugăciunea. Sabat de Sabat, biserica este vizitată de tot mai multe persoane interesate de adevăr. Este răspunsul pe care-l primim cu bucurie din partea lui Dumnezeu şi care ne încurajează şi ne dă încredere în dispoziţia Lui de a-i ocroti şi a-i călăuzi pe toţi cei ce-L caută din inimă.

Sunt numeroase exemplele în care triumful vieţii de credinţă este răspunsul la rugăciunea înălţată la început de drum. Jan Hus a trăit această experienţă. Pe drumul către Universitatea din Praga a fost însoţit de mama lui, o femeie modestă, dar evlavioasă. În apropierea oraşului ea „a îngenuncheat lângă tânărul orfan şi a cerut asupra lui binecuvântarea Tatălui lor ceresc” (TV, p. 80). Şi răspunsul n-a întârziat. Dumnezeu l-a însoţit şi i-a binecuvântat lucrarea, Hus devenind unul dintre marii reformatori şi eroi ai credinţei.

Este începutul unei noi zile din viaţa ta. Ia-ţi răgaz pentru rugăciune! Spune-I Domnului toate planurile tale pentru această zi! Cere-I ajutorul! Încredinţează-ţi viaţa în mâna Lui! Nu va fi un timp pierdut. Popasul acesta îţi va aduce dispoziţia şi puterea necesare pentru o nouă confruntare. Roagă-te şi bucură-te de o nouă zi alături de El!

În faţa judecătorilor care îl condamnaseră la moarte, Hus a declarat că tot ce dorea era să fie convins cu Scriptura că a greşit. Apoi, s-a plecat pe genunchi şi s-a rugat ca Dumnezeu să-i ierte pe duşmanii lui.

Elena Petrescu, profesor la Institutul Teologic Adventist

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.