Un Gosen pentru tine

O mie să cadă alături de tine şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia. Doar vei privi cu ochii şi vei vedea răsplătirea celor răi. Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!” şi faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău. (Psalmii 91:7-10)

E drept că azi toată lumea fuge de durere; toată lumea caută să aibă parte de fericire şi de bucurie. Dar realitatea înconjurătoare ne spune că s-ar putea să rămânem doar cu dorinţa, pentru că tot ce va veni va purta amprenta răului. Răul n-a venit singur, a fost adus de neascultare, a fost perpetuat de continua depărtare de Dumnezeu şi de încăpăţânarea de a face totul după gustul nostru, nu după principii sau valori. Însă răul va avea şi un sfârşit care va fi cât se poate de dur.

Trăind în această lume în ultimele zile ale planetei, creştinii nu vor putea să nu vadă necazul sau să nu simtă teroarea plăgilor. Însă „Dumnezeul care a avut grijă de Ilie nu va trece pe lângă niciunul dintre copiii Săi care se sacrifică pe ei înşişi. Cel care numără perii din cap (Luca 12:7) va avea grijă de ei şi, pe timp de foamete, vor fi săturaţi. În timp ce nelegiuiţii mor de foame şi de epidemii, îngerii îi vor ocroti pe cei drepţi şi le vor împlini nevoile.” (TV, p. 517)

E drept că cei răi se pot mânia pe cei ce-L iubesc pe Dumnezeu, că natura înfiorătoare se poate dezlănţui şi că oamenii care L-au ales deja pe Tatăl ceresc ar putea să fie neputincioşi în faţa atâtor forţe vrăjmaşe. Dar rezolvarea situaţiei nu stă în puterea omului sau în mila de care ar putea să dea dovadă răul! Izbăvirea vine doar de la Dumnezeu, care acţionează prin îngerii Săi, de la Dumnezeul pentru care nu este greu să creeze câte un Gosen pentru fiecare dintre cei care au întins mâna spre El când harul le stătea la dispoziţie.

În 1947, cunoscutul apologet Clive Staples Lewis a publicat cartea Despre minuni, în care a argumentat în favoarea posibilităţii ca minunile să fie reale.

Bianca Timşa-Stoicescu, redactor, Radio Vocea Speranţei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.