O revenire fericită

De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. (2 Corinteni 12:10)

Într-o lume atinsă de păcat, viaţa devine un război permanent în care, din nefericire, sunt multe bătălii pierdute. Ne confruntăm cu un vrăjmaş periculos şi viclean. Nu este de mirare că, uneori, chiar marii eroi au suferit înfrângeri. În adolescenţă, am fost copleşită de personalitatea complexă a lui Petru. Îl admiram în episoadele măreţe şi, în acelaşi timp, sufeream pentru înfrângerile lui. Acum, la maturitate, încă mai citesc cu lacrimi în ochi pasajul despre trădarea lui şi despre sufletul răvăşit de tristeţe şi-I mulţumesc
Domnului Isus pentru încrederea pe care i-a acordat-o lui Petru, cel care „a plâns amar”, încredinţându-i „turma Sa”.

Experienţa lui Petru nu este unică. Vrăjmaşul a vrut să-i răpună chiar pe cei mai buni, dar cei ce L-au avut pe Isus ca Domn s-au ridicat cu şi mai multă tărie. După moartea lui Hus, Ieronim, torturat şi despărţit de prieteni, „a încercat să aducă la tăcere glasul conştiinţei şi să scape de moarte. Dar, în singurătatea temniţei, a văzut mai clar ce făcuse. S-a gândit la curajul şi la credincioşia lui Hus, punându-le în contrast cu lepădarea sa de adevăr. S-a gândit la Maestrul divin pe care se angajase să-L slujească şi care suferise pentru el moartea pe cruce” (TV, p. 91). Revenindu-şi, Ieronim a biruit teama şi a înfruntat moartea. „«Aprinde focul în faţa mea», i-a spus el executorului. «Dacă m-aş fi temut, n-aş fi fost aici»” (TV, p. 93 ). Ca şi Petru, Ieronim a trăit coşmarul propriilor dezamăgiri şi a găsit forţa să se ridice. Numai eroii adevăraţi pot face lucrul acesta, prin harul lui Isus Hristos.

Te-ai regăsit vreodată în postura trădătorului? Ai trecut măcar o dată în viaţa ta de credinţă printr-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Petru sau a lui Ieronim? Nu lăsa acel episod să-ţi marcheze viitorul. Dumnezeu are un alt plan cu tine. Te vrea erou! Ridică fruntea şi fii încrezător în biruinţa care te aşteaptă alături de Hristos!

În sala de judecată din Berlin, Hans Litten, un tânăr avocat evreu, inteligent şi integru, îl chestiona pe Hitler cu privire la huliganii săi paramilitari. Litten a fost un om dificil. Chiar şi cei mai apropiaţi prieteni ai săi au declarat că nu era un om sociabil. Cu toate acestea, curajul şi inteligenţa sa l-au ajutat să îl încolţească pe Hitler în sala de judecată.

Elena Petrescu, profesor la Institutul Teologic Adventist

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.