Atenţie la copii!

Eu am răspuns: „Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.” Dar Domnul mi-a zis: „Nu zice: «Sunt un copil» , căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci.” (Ieremia 1:6,7)

Conştient de valoarea Cuvântului inspirat pe care îl are biserica noastră, caut căi de a-i încuraja pe cei dragi să lectureze cărţile noastre. Pe nepoţii mei i-am motivat uneori financiar, spunându-le că le voi oferi o anumită sumă pentru fiecare carte citită. În octombrie 2011, cu ocazia unei vizite la rudele mele din Sibiu, am avut bucuria să aflu că unul dintre nepoţii mei, în vârstă de doisprezece ani, citise în vacanţa de vară Tragedia veacurilor, fără ca eu să-i fi făcut vreo „propunere” în acest sens. „Edi, ai citit-o chiar pe toată?” l-am întrebat. „Da. Am avut întrebări din câteva capitole din această carte pentru Olimpiada de Religie. Capitolele respective m-au impresionat şi m-am hotărât s-o citesc pe toată.” I-am pus câteva întrebări de verificare şi am constatat bucuros că reţinuse informaţii importante. Iată că şi copiii pot fi interesaţi de mesajul lui Dumnezeu.

Aş vrea să-i încurajez şi să-i încurajăm împreună pe toţi elevii începând cu vârsta de doisprezece ani: „Citiţi această carte uimitoare! La vârsta de doisprezece ani, Isus Şi-a înţeles misiunea când a fost la Templu. Este momentul vostru!” Poate că unii dintre copii se vor întreba dacă există şi o recompensă. Da, cu siguranţă părinţii lor se vor îngriji de acest lucru, însă, pentru ei, cea mai mare recompensă va fi aceea că vor începe să înţeleagă planul lui Dumnezeu pentru viaţa lor.

Îmi amintesc de un băieţel de aceeaşi vârstă care a fost motivat să le prezinte profesorilor săi sfârşitul cărţii Tragedia veacurilor. În acest sens, le-a dăruit cartea Triumful iubirii. Iniţial, se gândise să le ofere în dar această carte doar profesorilor lui. Însă, odată făcut acest gest, interesul a fost trezit în toată şcoala şi băiatul a trebuit să suplimenteze comanda pentru toate cadrele didactice şi chiar şi pentru elevi.

Misiunea prin literatură e la îndemâna oricui, oricând şi oriunde. Chiar şi copiii pot fi misionari. Ei pot fi mâinile lui Dumnezeu întinse spre lume cu pâinea vieţii.

Mihai Goran, coordonator programe colportaj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.