Prezbiterii din Moldova au absolvit Școala de instruire

IMG_3127 (Копировать)
Serviciul solemn dedicat absolvirii Școlii de instruire a prezbiterilor a avut loc la data de 9 iunie în comunitatea ”Adelaida”, Chișinău.

Lună după lună, prezbiterii studiau bazele teoretice și își perfecționau  deprinderi atit de necesare pentru slujirea prezbiterilor. Examenul final a rămas în urma și iată că toți slujitorii din Moldova s-au adunat împreuna pentru a sărbători finisarea cursului de instruire, și de asemenea, pentru a primi ultimele îndrumări de la profesorii săi.

”Prezbiterul este al doilea pastor. În primul rînd, un prezbiter trebuie să știe și să fie gata să predice. În al doilea, trebuie să fie un lider și un organizator bun. Anume pe aceste lucruri s-a pus accentul în procesul de instruire ”, – a menționat M. Kaminski, oaspetele întîlnirii.

La serviciul solemn a fost prezent și întreg corpul profesoral, care de-alungul multor luni a lucrat cot la cot alături de prezbiteri – pastorii Ilie Leahu – rectorul Școlii, Iurie Iunac, Zaharia Orac, Gheorghe Zamostean – directorul Departamentului Publicații, Andrei Kaminski – directorul Departamentului Școala de Sabat și Evanghelizarea  Personală, Alexei Dîrcaci – directorul Asociației Pastorale, Anatol Sajin – directorul Departamentului Slujirii Muzicale, Vasilii Garașciuc – trezorierul UBM, Victor Lotca – secretarul UBM, Andrei Moldovanu – președintele UBM.

Serviciul solemn a luat sfîrșit – înmînarea diplomelor, cuvintele de mulțumire de la elevi și îndumările de la profesori, rugăciunea de consacrare. Au rămas în urmă lunile de studiu, testele, muncă asiduă – însă toate acestea sunt doar începutul adevăratei școli a misiunii.

Departamentul Informație

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.