Un cadou care mi-a schimbat viaţa

Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui. (Psalmii 37,23)

Se părea că nimic nu o putea opri din drum pe Wendy Luhabe, o antreprenoare ambiţioasă şi de succes din Johannesburg (Africa de Sud). Însă viaţa ei a luat o nouă turnură în anul 2010 când şi-a fracturat glezna. În timp ce se recupera acasă, o prietenă i-a dăruit un set de DVD-uri cu Mark Woodman, un evanghelist sud-african, pe la care l-a auzit pentru prima dată vorbind despre „marea luptă”. Când le-a povestit băiatului ei, Lumko, şi nurorii ei, Zanele, despre lucrurile extraordinare pe care le descoperise, Zanele i-a oferit cartea Tragedia veacurilor de Ellen White. Wendy a început imediat să o citească şi a fost atât de impresionată, încât a mers la  librăria adventistă (Adventist Book Center) de unde a cumpărat setul complet al cărţilor lui Ellen G. White.

În plus, l-a contactat pe Paul Ratsara, preşedintele Diviziunii Africa de Sud şi Oceanul Indian. Ratsara s-a oferit să o ajute să studieze Biblia, iar şase luni mai târziu, pe 23 octombrie 2010, a avut privilegiul de a o boteza pe Wendy în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

„Toată viaţa am făcut parte din Biserica Anglicană, iar în ultimii zece ani am căutat biserica aceea care să stea de partea adevărului. Am avut binecuvântarea ca paşii mei să fie conduşi spre Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea”, spune Wendy. „Cărţile lui Ellen G. White sunt de o valoare inestimabilă. Când am citit Tragedia veacurilor, am înţeles pentru prima dată ce s-a întâmplat în Grădina Edenului, am înţeles răstignirea Domnului Hristos, de ce era greşită vechea mea religie, am înţeles că lumea este împărţită în oameni buni şi oameni răi şi, nu în ultimul rând, am înţeles lupta dintre păcat şi neprihănire. La rândul meu, am oferit câteva cărţi Tragedia veacurilor câtorva persoane, inclusiv episcopului care slujea în vechea mea biserică. Tragedia veacurilor a avut un rol determinant în decizia mea de a părăsi Biserica Anglicană şi de a primi botezul.

Gina R. Wahlen, editor asistent interimar, Adventist Review & Adventist World
(Adaptare după Adventist World, iunie 2011)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.