Comunitatea din Florești slujește activ societății în timpul pandemiei

Știri Thursday, 22 October 2020

 

Comunitatea din or. Florești continuă să-i ajute pe nevoiași în timpul pandemiei. Ajutând familiile social vulnerabile și cu mulți copii, voluntarii le povestesc oamenilor despre Hristos, Mântuitorul lumii, care Și-a dat viața pentru a elibera oamenii din robia păcatului şi a morţii. Urmând exemplul Salvatorului, credincioșii încearcă să răspundă la nevoile fizice și spirituale ale oamenilor.

Pe 18 octombrie 2020, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a organizat un Program Social de Evanghelizare în Casa de Cultură din satul Vărvăreuca.

La acest program au participat persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și familii cu mulți copii. Mulți oameni au nevoie de ajutor pentru că, în afară de faptul că sunt din familii numeroase, sunt foarte bolnavi. A îngriji un bolnav imobilizat la pat este foarte costisitor și uneori familia nu are bani nici pentru produse de igienă. De aceea, Biserica din Florești, în cooperare cu sponsorii, ajută astfel de familii.

Atunci când trăiești cu Dumnezeu, problemele sunt mai ușor de rezolvat. De aceea, tinerii au pregătit cântece creștine pentru oaspeți. Cei prezenți s-au putut bucura de programul tinerilor, iar unele cântări au fost proiectate pe ecran pentru ca oaspeții să poată cânta împreună.

Pastorul Valeri Sajin a predicat despre A Doua Venire a Domnului nostru. Mulți au auzit pentru prima dată adevărul Evangheliei. Cuvintele rostite de Isus înaintea înălțării la cer și promisiunea că se va întoarce au surprins publicul. Aceasta este speranța care dă sens vieții.

După predică, fiecare a fost servit cu ceai fierbinte și copturi. La sfârșitul programului, vizitatorii au avut ocazia să-și aleagă hainele de care aveau nevoie și să primească scutece pentru cei bolnavi.

Oaspeții au fost mulțumiți și recunoscători pentru o primire atât de caldă.

Organizatorii programului sunt recunoscători lui Dumnezeu pentru darul vieții, capacitatea și oportunitatea de a dărui fericire oamenilor și de a fi de ajutor altora.

 

Lungu Iana, Departamentul Comunicare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.