O sărbătoare mult așteptată a avut loc la Pogrebeni

Știri Friday, 24 January 2020

Trei ani misionarul laic Matei Andrei, cu familia sa, a trăit în satul Pogrebeni r-n Orhei, ducând oamenilor din satul acesta și satele apropiate vestea mântuirii și îndemnându-i să-și predea viața în mâinile iubitoare ale lui Isus Hristos.

Și iată că sămânța aruncată a dat rod. Trei suflete au hotărât să încheie legământ cu Dumnezeu. Sărbătoarea a fost bogată în cântări de laudă la adresa lui Dumnezeu și poezii, iar Bunul Tată a revărsat peste toată mulțimea prezentă belșug de binecuvântări și bucurii.

Iurie Lotca, pastorul actual al comunității Orhei, în concluzia Școlii de Sabat, vorbind despre visul profetic al împăratului Nebucadnețar, a accentuat că Dumnezeu este Cel ce conduce toate evenimentele istorice de pe pământ și că instaurarea Împărăției Sale este foarte aproape.

Cel care azi Îl acceptă pe Isus ca Mântuitor personal v-a dăinui veșnic.

Ruslan Lotca, fiind oaspete la sărbătoare, a vorbit în predica sa despre un alt fel de vis, un vis care duce în Eternitate.

„Statistica demonstrează că dorințele a 95% din populație, pot fi împlinite până la apusul soarelui, fapt ce demonstrează că visurile multora sunt pământești. Dar apostolul Pavel avea un vis GRANDIOS!

Filipeni 3:14 „ alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Isus Hristos.”

Pavel a fost gata să piardă totul pentru ași realiza scopul.

Ai un vis? Care este ținta care îți umple inima și gândurile? Ești gata să pierzi totul pentru realizarea acestei ținte? Merită?

Singurul scop adevărat al vieții este să-L cunoaștem și să-L urmăm pe Mântuitorul nostru Isus Hristos. Pavel a înțeles acest lucru și L-a urmat. Dar tu?

Mai mult de atât, visul lui Isus ești tu…  El a fost gata să piardă tot pentru salvarea ta.”

Andrei Matei, povestea că bătea la ușa oamenilor având un vis, ca foarte mulți din ei să fie mântuiți.  În prezent, el crede că visul lui are să se împlinească și mulți alți oameni vor urma exemplul acestor trei suflete, și-L vor face pe Isus Hristos singurul Scop în viața lor.

Covali Valentina, Departamentul Informații, comunitatea Orhei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.