La Bălți copiilor li s-a povestit istoria nașterii lui Isus într-un mod inedit

Știri Thursday, 16 January 2020

În data de 4 ianuarie în incinta comunității adventiste din orașul Bălți a avut loc un program solemn dedicat nașterii lui Isus.

Scenariul programului „Doi bogați” a fost scris de Elena Polko din Belarus. La baza scenariului se află doi eroi din poemul cu același nume al lui I. S. Turgheniev.

Eforturile tinerilor din comunitățile locale și cei implicați în proiectul „Misiunea lui Avraam” nu au fost zadarnice! Comunitatea „Maranatha” nu a mai văzut niciodată așa de mulți copii și părinți necunoscuți în interiorul ei. Tinerii îi sunt în mod deosebit recunoscători lui Dumnezeu că i-au putut primi pe toți doritorii și le-au putut reaminti ziua minunată în care S-a născut Isus dar și iubirea Lui față de noi. La sfârșitul programului copiii au primit cadouri.

  • „Care este secretul bogăției adevărate? Este bogat cel care are o mare avere sau poate cel în a cărui inimă domnește iubirea”?

Cei doi bogați au oferit răspuns la aceste întrebări și la multe altele. Unul avea o mare avere, celălalt trăia conform „instrucțiunilor” și era… sărac. Și așa cum viața noastră se împletește în chip minunat cu viețile celorlalți tot așa s-a întâmplat și cu acești doi oameni și acest fapt a schimbat viața celui care se încredea numai în propriile bogății.

S-a dovedit că cel cu adevărat bogat era cel care trăia cu Iubire în inimă pentru toți. Secretul lui era simplu – își avea originea în Biblie – Cartea cărților. „Faceți toate lucrurile cu dragoste!”.

Organizatorii evenimentului cred din toată inima că au reușit să transmită vizitatorilor această lecție importantă și că ei vor încerca să dobândească adevărata bogăție.

Dar activitatea cu acești copiii nu se termină aici. Întâlnirile din cadrul clubului „Explorator” îi vor ajuta să se împrietenească și vor pune semințele adevăratei iubiri în inimile lor.

Autorul articolului: Bobkova Diana

Foto: Lisovoi Serghei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.