Copiii din comunitatea Bender au petrecut vacanța în mod interesant și folositor

Știri Thursday, 16 January 2020

Primele zile din ianuarie vor rămâne pentru mult timp în mintea micuților care au vizitat comunitatea adventistă din Bender. În perioada 3-7 ianuarie a fost organizată școala biblică de vacanță. Este deja o tradiție ca vacanța de iarnă să fie petrecută la biserică și copiii o așteaptă cu nerăbdare. Vacanța din acest an nu a fost o excepție pentru că nu am dorit să înșelăm așteptările celor mici. Organizatorii au făcut tot ce au putut pentru a face întâlnirile nu doar interesante și vesele ci și folositoare.

Cireașa de pe tort a fost în acest an „Lecția bunătății”, care a fost prezentată de către oaspetele întâlnirilor Kuzuk Dmitrii Ivanovici, conducătorul Asociației obștești republicane „Lumea acelorași posibilități”. În cadrul ei Dmitrii Ivanovici a povestit, a arătat și i-a învățat pe copii cum să se comporte, cum să discute și cum să ajute persoanele cu dizabilități. Întâlnirile acestea nu au fost deloc plictisitoare pentru că au fost concepute în așa fel încât chiar și celui mai mic participant, care avea 6 ani, să îi placă. Copiii s-au implicat în activitățile practice și au răspuns provocărilor propuse de Dmitrii Ivanovici. Când am încercat să aflăm despre impresiile pe care participanții le au, ei au fost gata să ni le împărtășească mărturisind emoțiile pozitive pe care le-au trăit. Părerea tuturor a fost aceea că întâlnirile au fost extraordinare.

În ultima zi copiii au putut să participe la activitatea lor preferată: „Școala micilor bucătari”. În acest an copiii s-au împărțit pe grupe și fiecare a pregătit propriul tort. A fost o experiență de neuitat!

În mod logic întâlnirile s-au terminat cu vizitarea clubului sportiv de reabilitare „InvalidSport”, pentru persoanele cu dizabilități. Cluburile „Explorator” și „Aventurieri” au pregătit un program special pentru nașterea lui Isus și cadouri, surprinzându-i plăcut pe vizitatorii clubului, copii cu nevoi speciale.

În acest fel putem spune plini de încredere că această vacanță va rămâne pentru mult timp în amintirea copiilor pentru că a fost folositoare, au învățat lucruri noi și au putut fi utili societății. Fie ca anul care a început atât de frumos să continue în același fel, în slujire!

Autorul articolului: Pastorul comunității, Robert Ilici Leahu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.