Tinerii din raionul Comrat au avut o întâlnire la care au discutat tema relațiilor premaritale

Știri Thursday, 2 January 2020

Pe data de 7 decembrie a avut loc o întâlnire în incinta Bisericii Adventiste din Comrat, la care s-au adunat tinerii din toate comunitățile câmpului Comrat. A fost o întâlnire interesantă, plină de învățăminte, dar și veselă.

Programul întâlnirii a constat din cântări, concursuri și, desigur, ceai cu prăjituri. Grupurile formate din tineri au primit întrebări despre relațiile interpersonale, întâlnirile dintre tineri. Grupurile nu trebuiau doar să răspundă la întrebări, dar și să-și argumenteze răspunsurile.

Satana acordă o atenție deosebită copiilor, adolescenților și tinerilor pentru că pot fi mai ușor amăgiți și îndreptați pe căi nepotrivite. Pentru a evita acest lucru este nevoie ca ei să fie educați și sfătuiți în spiritul lui Hristos chiar din anii cei mai fragezi. O perioadă în care tinerii se confruntă cu ispite este și cea în care încep să aibă simpatii față de persoanele de sex opus de aceea este foarte important ca ei să înțeleagă adevăratul scop al întâlnirilor, cum trebuie să aibă loc ele, pentru ce se leagă astfel de prietenii și să li se amintească faptul că ei, tinerii creștini, sunt chemați să fie lumină în lume și exemple demne de urmat.

Organizatorii întâlnirii speră că Dumnezeu le va da tuturor tinerilor înțelepciune și că ei Îi vor rămâne credincioși.

Un rol determinant în educarea tinerilor este cel al părinților pentru că Domnul a spus: „Învață pe copil calea pe care să o urmeze și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” Prov. 22:6).

Mulțumim lui Dumnezeu pentru timpul de pace în care avem posibilitatea să organizăm astfel de întâlniri, necesare și interesante.

Kiseeva Ludmila, Departamentul Informații al comunității

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.