Clubul de exploratori „Melhisedec” de la Chișinău a serbat Ziua Internațională a exploratorilor într-un mod diferit

Știri Tuesday, 15 October 2019

În data de 28 septembrie în comunitatea numărul unu de la Chișinău a fost organizat un serviciu divin special consacrat Zilei Internaționale a Exploratorilor. Toate serviciile divine au fost susținute de către exploratorii clubului local, „Melhisedec”. Programul a fost înfrumusețat prin cântări și scenete interesante care au arătat faptul că viața exploratorilor nu este doar jocuri și distracții, ci presupune și formarea deprinderilor și acumularea de cunoștințe, vorbim aici despre dezvoltare fizică și spirituală pe care copiii o folosesc în lucrarea misionară. Punctul culminant al programului a fost ridicarea ceremonială a steagurilor și consacrarea copiilor care au dorit să intre în rândurile cluburilor „Explorator” și „Licurici”. Aceasta este o etapă importantă în viața copilului în care el ia hotărârea de a-și consacra viața lui Dumnezeu și este momentul când spune în fața întregii comunități angajamentul și legea exploratorilor. Au fost învestiți 11 copii dintre care 8 au intrat în clubul „Explorator” și trei în clubul „Licurici”.

„Ai fost creat cu un scop!” – acesta a fost mottoul întregului program. Exploratorii i-ai invitat pe membrii comunității să se gândească la valoarea pe care fiecare o are în ochii Tatălui Ceresc, Cel care nu ține cont de vârstă, gen, ocupație sau poziția în societate.

După un prânz copios membrii cluburilor au pornit într-o expediție misionară cognitivă. Am numit-o cognitivă pentru că s-a desfășurat la sediul unității de pompieri acolo unde copiilor li s-a organizat o excursie interesantă. Pompierii nu doar că le-au arătat și le-au vorbit despre fiecare utilaj, ci le-au și spus câteva secrete despre intervențiile lor zilnice. Copiii au avut posibilitatea să se simtă pompieri adevărați când s-au îmbrăcat cu echipamentul complet al acestora și au ținut în mâini un furtun adevărat prin care trecea apa cu o presiune foarte mare.

Ca semn de recunoștință față de excursia interesantă și plină de informații noi echipa de pompieri a primit în dar un coș mare cu fructe, un tort gustos și pachețele în care se aflau reviste creștine și cartea misionară a anului „Speranță pentru familia modernă”. Pompierii au fost încântați să primească darurile aduse de copii și le-au promis exploratorilor că pot veni oricând să îi mai viziteze.

„Slavă lui Dumnezeu pentru persoanele pe care le-am cunoscut și pentru informația utilă pe care exploratorii au aflat-o la unitatea de pompieri! Nu trebuie să fii pompier pentru a salva viețile oamenilor! Am fost creați cu un scop! Dumnezeu ne-a oferit fiecăruia dintre noi posibilitatea de a-i salva pe oameni pentru viața veșnică!” – spun exploratorii de la Chișinău.

Autorul articolului: Ghermec Cristina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.