Departamentul familiei a împlinit 100 de ani

Știri Thursday, 3 October 2019

În perioada 13-16 septembrie a avut loc în Moldova tabăra pentru familii consacrată împlinirii a 100 de ani de când a fost organizat Departamentul familiei în cadrul Bisericii Adventiste.

În fiecare an tabăra pentru familii devine din ce în ce mai populară dar în acest an doritorii de a participa au fost mai mulți ca niciodată.

Vestea că la întâlnire au fost invitați mulți oaspeți, mulți vorbitori s-a răspândit în toate colțurile Moldovei și a creat multă vâlvă.

65 de cupluri s-au înregistrat pentru participare. Toate camerele Centrului multifuncțional adventist de la Rezina au fost pline.

În prima zi Roman și Tatiana Chisacov au vorbit despre viața de familie a marelui compozitor creștin Johan Sebastian Bach. Istoria vieții lui Bach a fost presărată cu puncte muzicale interpretate de grupul coral de la Hîncești și concursuri. Idila trăită de marele compozitor în sânul familiei a motivat familiile să își reînnoiască relația cu Dumnezeu.

Axenia Liberanskaia, responsabilă cu Departamentul familiei în cadrul Diviziunii Euro-Asia, ne-a ajutat să înțelegem diferențele de gen dintre bărbați și femei și importanța relației cu Dumnezeu, atât pentru bărbați cât și pentru femei. „Doar dacă începem ziua așa cum trebuie putem spera că toate celelalte lucruri se vor desfășura bine”, a spus Axenia Liberanskaia.

Valentin Ivanovici și Larisa Ivanovna, responsabili cu Departamentul familiei în cadrul Uniunii de biserici din Moldova au invitat fiecare cuplu să se reconsacre unul altuia și lui Dumnezeu. A fost un timp solemn de rugăciune și comuniune între soți.

La Școala de Sabat pastorul Belîi Dmitrii i-a invitat pe toți să pornească într-o călătorie pe un traseu indicat. În timpul călătoriei trebuia să se ofere răspuns la nouă întrebări cu ajutorul cărora partenerii să se cunoască mai bine și să se roage pentru problemele familiei moderne.

Și seminarul prezentat de Alexandru și Tamara Moldovanu a rămas în memoria participanților. Acesta a fost organizat separat pentru bărbați și femei iar la sfârșit femeilor le-au fost pregătite surprize. A fost foarte frumos să vezi cum toți bărbații au intrat în sala în care femeile ascultau seminarul având în mâini flori de câmp, le-au citit câte un mesaj și le-au oferit florile. Nici soțiile nu au rămas mai prejos. Ele au creat o poezie frumoasă în care au lăudat demnitatea bărbatului.

Ultimele cuvinte adresate participanților și ultimul mesaj spiritual au fost rostite de președintele Diviziunii Euro-Asia, Mihail Caminschi și de către vicepreședintele Conferinței Generale, Thomas Lemon.

Zilele petrecute în comuniune și în natură au adus binecuvântări și pace cerească celor prezenți iar gândul despărțirii a readus tristețea.

Departamentul Informații al UBM

Foto: Leahovici Tatiana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.