Participanții la proiectul „Misiunea lui Avraam”, desfășurat în Moldova, se implică activ în viața orașului Bălți

Știri Thursday, 3 October 2019

Pe data de 22 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, o grupă de tineri din or. Bălți împreună cu echipa implicată în proiectul „Misiunea lui Avraam” au hotărât să transforme o duminică obișnuită într-o zi mai frumoasă și mai plină de zâmbet. Scopul nostru a fost să creăm în această zi cât mai multe momente vesele și fericite pentru tinerii din orașul Bălți.

Programul s-a desfășurat în curtea uneia dintre școlile din oraș. Merită să menționăm faptul că administrația gimnaziului și primăria au fost foarte deschiși față de acest proiect.

Așa dar, pregătirile minuțioase nu au fost în zadar, iar programul pentru copii s-a desfășurat sub genericul „Țara prieteniei”.

Cât de multă bucurie, câte zâmbete și emoții au putut primi în dar organizatorii!!!

„Chiar a meritat!” – cred că aceasta este concluzi tuturor.

A fost nevoie să inventăm, să creăm, să achiziționăm să depunem efort, să investim timp, energie și sentimente.

Iată ce au inventat organizatorii evenimentului: călătoria prin „Țara prieteniei” a început cu primirea unei cărți de identitate (da, da vorbim despre o țară adevărată în care se primeau cărți de identitate reale!), apoi în fața tinerilor cetățeni se deschidea un câmp larg de locuri ce trebuiau vizitate și explorate – stații la care se puteau bucura meșterind ceva cu propriile mâini, își puteau proba capacitățile și dexteritatea. Vorbim despre săgeți explozive și un drum pe sfori, restaurantul „Ratatouie”, brățări ce puteau fi luate ca amintire și pe care le puteau face singuri, desene cu ajutorul magicului nisip colorat, cursă cu obstacole pentru cei mai agili, raliu auto și multe altele. Mai mult de atât, trebuie să vă spunem că în această călătorie au pornit și mulți părinți. Încă cât de mulți!

Toți cei care au trecut pe la toate punctele au primit în dar o surpriză dulce. Dar asta nu e tot. Conform celor scrise în cartea de identitate participanții au primit la sfârșitul programului și un premiu bănesc (ah, da, am uita să vă spunem că țara noastră are propria valută –explolei).

Premiile bănești primite de micii călători au putut fi folosite la iarmarocul și licitația organizate de clubul exploratorilor în duminicile următoare.

Nu este prima dată când se organizează un astfel de program în or. Bălți, dar mulți dintre locuitorii orașului nu s-au plimbat niciodată printr-o astfel de țară, care nu lasă indiferent pe niciun trecător. Mulți părinți au fost foarte impresionați de modul vesel în care copiii lor au petrecut timpul și s-au interesat cu privire la timpul când vor mai fi organizate astfel de activități. Câteva ore fără gadgeturi petrecute în aer liber sunt un timp de relaxare în familie binevenit – acesta este lucrul pe care am dorit să îl oferim copiilor și părinților lor și se pare că am reușit!

Voluntarii speră că nu se va încheia aici colaborarea cu acești micuți. Ei îi așteaptă pe copii și în duminicile următoare și cred că acesta nu este ultimul proiect de familie ci numai un bun început pentru contribuția generală la creșterea locuitorilor tineri.

Voluntarii sunt motivați de cuvintele lui Isus: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți pentru că Împărăția cerurilor este a unora ca ei” (Mt. 19:14).

„Fericirea adevărată este grija față de fericirea altor oameni…” – aceasta este deviza vieții organizatorilor proiectului.

Autorul articolului: Bobkova Diana

Fotograf: Lisovoi Serghei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.