Comunitatea de la Cuconeștii Noi a organizat serviciul divin al botezului pe malul râului Prut

Știri Sunday, 8 September 2019

Ziua de 11 august 2019 a fost îndelung așteptată de membrii comunități AZȘ din s. Cuconeștii Noi. Evenimentul care a avut loc în această zi a fost organizat cu prilejul botezului a trei persoane care au hotărât să încheie legământ cu Dumnezeu și să își predea viața Lui. Pentru ca această zi să rămână în amintirea candidaților, membrii comunității au hotărât să desfășoare acest eveniment pe malul râului Prut, urmând în acest fel exemplul lui Isus Hristos care a fost botezat în râul Iordan. La eveniment au fost prezenți mulți oaspeți din comunitățile vecine, dar și prieteni și cunoscuți din alte comunități religioase.

Cuvântul din partea lui Dumnezeu pentru cei are se botezau dar și pentru toți cei prezenți a fost rostit de conducătorul Departamentului Publicații din cadrul Diviziunii Euro-Asia, Pavel Liberanski, și de președintele Uniunii de biserici din Moldova, pastorul Valentin Grubîi. Ritualul botezului a fost oficiat de pastorul comunității locale, Denis Sîngereanu, cel care i-a pregătit pentru botez pe frații Anatolie și Vladimir și pe sora Marina.

După serviciul divin și fotografia de grup toți cei prezenți au fost invitați la masa de părtășie care a fost organizată în curtea casei de rugăciune și împrejurul căreia toți au putut discuta și împărtăși propriile experiențe și impresii.

Sunt pentru prima dată la o astfel de sărbătoare. Mi-a plăcut tot ceea ce am văzut: cântările, locul în care a fost botezul a fost foarte frumos amenajat, însăși atmosfera m-a impresionat și m-am simțit foarte bine. Mulțumim pastorului pentru o sărbătoare așa de frumoasă și specială. Este o zi pe care o voi ține minte multă vreme”, spune Marina.

„Mi-a plăcut că totul a fost foarte bine organizat.. Atmosfera a fost lipsită de încordare și toți s-au simțit confortabil. Mă bucur mai ales pentru cei care s-au botezat”, ne-a împărtășit Galina.

Biserica Îi mulțumește lui Dumnezeu pentru pacea și speranța pe care le-a primit de la El și pentru posibilitatea de a împărtăși Evanghelia acestei lumi.

Departamentul Informații al comunității  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.