Întâlnire de suflet între membrii bisericii din Hîncești, Republica Moldova și cei din biserica Dumbrăveni, România

Știri Sunday, 8 September 2019

La 24 august curent membrii BAZȘ Hîncești împreună cu pastorul Nicolae Gudumac au mers în vizită la frații din România la BAZȘ Dumbrăveni, județul Suceava.

Vizita a avut loc ca urmare a invitației adresate de către prezbiterul si evanghelistul Dorel Galan, care este membru al bisericii din Dumbrăveni, dar și un bun prieten al comunității din Hîncești.

Scopul întâlnirii a fost acela ca cele două comunități să se cunoască, să se împrietenească și să se încurajeze reciproc pentru a-L sluji cu toată consacrarea pe Creatorul nostru pe ambele maluri ale Prutului.  Astfel, ne-am convins cu toții că suntem o familie în Hristos, avem același sânge, aceleași gânduri, aceleași dorințe – de a fi în cer alături de Cel care merită toată slava și închinarea.

În acest Sabat al prieteniei, serviciile divine de dimineață și de după masă au fost conduse de către oaspeții din Republica Moldova. Pastorul Nicolae Gudumac a predicat despre importanța frecventării caselor de rugăciune și importanța slujirii din toată inima în via lui Hristos. Remarcabil a fost programul de după masă, deoarece a fost serviciu de închinare lui Dumnezeu prin cântări.

Corul din Hîncești împreună cu grupul de bărbați din ambele comunități au cântat cu toată inima imnuri de slavă la adresa lui Dumnezeu. Programul muzical a fost înfrumusețat de piesele interpretate la saxofon, pian și vioară. Nu în ultimul rând, vrem să menționăm ansamblul format din membrii familiei Nunu, din comunitatea Cărpineni, care au fost împreună cu hînceștenii.

La finalul serviciilor divine a fost lansată invitația către comunitatea din Dumbrăveni pentru a ne onora cu vizita la biserica din Hîncești.

Suntem foarte recunoscători membrilor bisericii din Dumbrăveni pentru deschiderea, ospitalitatea și dragostea oferite din belșug. Cu adevărat prezența lui Hristos a fost simțită atât în biserică cât și acasă la fratele Dorel Galan, unde cu toții am fost serviți cu bucate alese, iar surorile din comunitatea Dumbrăveni s-au îngrijit de oaspeți.

Frumos este când frații se adună împreună ca să slăvească pe Dumnezeu, indiferent din ce colț al lumii vin. Aparținem aceluiași neam, aceleiși seminții, suntem fiii aceluiași Tată și suntem niște călători în lumea asta. Important este ca umblarea noastră pe acest pământ să aducă multă roadă pentru cer.           

VICTOR  BUFTEAC

Departamentul Informații al BAZȘ, Hîncești

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.