Comunitățile de la Florești și Nicolaevca și-au întregit rândurile cu noi membri care au încheiat legământ cu Dumnezeu prin apa botezului

Știri Friday, 12 July 2019

În data de 30 iunie 2019, în comunitatea Florești a fost organizat un serviciu divin solemn consacrat unui eveniment deosebit – sărbătoarea botezului. Patru persoane au mărturisit cu privire la credința lor în Dumnezeu, manifestându-și dorința de a încheia legământ cu El prin botez.

În Evanghelia după Luca 15:7 este scris: „Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de oameni neprihăniţi care n-au nevoie de pocăinţă”.

A fost mare bucurie în cer printre îngeri în timpul acestei sărbători iar sala bisericii a fost plină de oameni veniți să vadă și să audă cum se desfășoară acest eveniment.

Prin intermediul imnurilor intonate inimile oamenilor au fost pregătite de Duhul Sfânt pentru ca să asculte și să accepte Cuvântul lui Dumnezeu.

Președintele Uniunii de Biserici din Moldova, Grubîi Valentin Ivanovici, li s-a adresat celor prezenți cu un mesaj de la Dumnezeu ridicând câteva întrebări foarte importante: „Ce este botezul? Ce semnificație are? Cum trebuie făcut botezul conform Scripturii și cum S-a botezat Isus? De ce AZȘ se botează biblic, prin scufundare completă în apă, și nu prin stropire?”.

„Pe baza Cuvântului lui Dumnezeu Pavel ne spune că atunci când intrăm în apă, murim față de viața cea veche și înviem pentru o viață nouă. Hristos a murit pentru noi, a fost înmormântat și în a treia zi a înviat. Atunci când eu sau dumneavoastră ne botezăm nu putem doar să fim stropiți, acest fapt nu are nicio semnificație. Atunci când ne scufundăm și ieșim din apă noi reafirmăm simbolic faptul că Isus a murit și a înviat pentru noi și că noi credem acest lucru. Datorită faptului că noi credem acest lucru, primim botezul. În capitolul 10 al cărții Faptele apostolilor este prezentată istoria sutașului roman, Corneliu. El și familia lui au fost deschiși să primească Cuvântul lui Dumnezeu și au fost botezați. Dumnezeu îi iubește pe toți, oameni de toate rasele și naționalitățile și bate la fiecare inimă. Duhul Sfânt îl conduce pe om la pocăință dacă își dorește acest lucru. Când Dumnezeu ne iubește și noi Îl iubim pe El înseamnă că trebuie să încheiem legământ prin apa botezului. Și Isus spune care va fi rezultatul acestui fapt: „Cine va crede și se va boteza VA FI MÂNTUIT” – a spus pastorul Valentin Grubîi.

Pastorul Valerie Sajin i-a invitat pe toți cei care doresc ca din acel moment să meargă mai departe în viață cu Dumnezeu și să încheie legământ cu El prin botez la următoarea sărbătoare de acest fel să iasă în față. Duhul lui Dumnezeu a mișcat inimile oamenilor și cinci persoane și-au manifestat dorința de a-L urma pe Hristos și de a se pregăti pentru botez… Oaspeții prezenți au auzit multe îndemnuri din Biblie și multe dorințe de bine iar acest moment a fost pentru ei un punct de cotitură în viața spirituală.

La sfârșit toți s-au unit într-o rugăciune comună de recunoștință.

Departamentul Informații al comunității Florești, Liubovi Verinciuc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.