Biserica Adventistă din Tiraspol îi ajută pe părinți în procesul de educare a copiilor

Știri Sunday, 23 June 2019

În data de 6 iunie Școala biblică de vacanță organizată în Biserica Adventistă din Tiraspol și-a atins scopul. Conform tradiției, la Tiraspol se organizează pe 1 iunie Orășelul copiilor, iar Biserica Adventistă se numără printre organizatori, vorbindu-le copiilor despre Mântuitorul și despre jertfa Sa făcută din iubire. În orășel este prezentată și Școala creștină din oraș și sunt oferite invitații pentru Școala biblică de vacanță. În acest an Biserica Adventistă nu a participat la proiect și se ridica o întrebare – unde să găsim copii pentru Școala biblică de vacanță? Dar Dumnezeu a rezolvat problema. Copiii care și-au consacrat viața slujirii lui Dumnezeu și-au chemat vecinii. În consecință mai mult de 50 de copii au umplut casa de rugăciune. Unora dintre părinți le-a părut rău că au aflat prea târziu despre eveniment. Chiar și copiii care au mai fost la Școala biblică și-au chemat prietenii. Au venit preșcolari, elevi ai școlii primare și chiar adolescenți, se pare că și pentru ei activitățile au fost interesante și vesele. O adolescentă a adus-o pe sora ei mai mică și la încheierea întâlnirii ne-a spus că a venit pentru prima și ultima dată. Toți au fost uimiți de faptul că a venit și în ocazia viitoare împreună cu prietena ei și nu a lipsit niciodată.

Mulți dintre copii și părinți au fost uimiți de faptul că toate activitățile erau gratuite. În fiecare zi copiii au primit un prânz gustos și cadouri. De asemenea, conform tradiției, toți au primit cărți misionare și bunătăți. A fost organizată și o ocazie specială cu tort și focuri de artificii.

În cadrul Școlii biblice a fost prezentată și Școala creștină organizată de Biserica Adventistă. Unul dintre copii a scris pe invitație: „Vreau să învăț în această școală!”.

Organizatorii Școlii biblice au cerut ajutor din partea fabricii de lactate din Tiraspol. Când au auzit despre o faptă așa de bună pe care Biserica Adventistă o face pentru copiii din oraș, au oferit gratuit 50 inde înghețate pentru copii.

În fiecare zi copiii au aflat multe lucruri noi și interesante. Au făcut cunoștință cu Moise, au aflat despre încăpățânarea lui Faraon și consecințele neascultării de Dumnezeu. Au învățat cele 10 plăgi, au aflat lucruri noi despre Paște, despre sângele mielului care îl simbolizează pe Isus Hristos – Mielul lui Dumnezeu și au auzit istoria eliberării din robia egipteană. Au descoperit faptul că Moise se putea încrede în Dumnezeu. Atât cei mici cât și cei mai mari au modelat cu mâinile lor diferite lucruri pe care le-au dus părinților lor și cu ajutorul cărora le-au repovestit istoriile biblice studiate.

Pe lângă aceasta copiii au cântat, s-au jucat, au fost veseli, și-au făcut prieteni noi. Când se întâlnesc în oraș se bucură de întâlnirea unii cu alții.

Ca urmare a timpului petrecut în casa de rugăciune una dintre fetele adolescente și-a manifestat dorința de a studia Biblia. Deja a completat cinci teme din ciclul „Așa vorbește Biblia” și continuă să citească Biblia pentru copii și Biblia în traducerea Sinodală. Mama ei întreabă: ce ați făcut cu ea, cum de și-a dorit ea dintr-o dată așa de mult să înceapă să citească în așa fel încât nimic nu o poate distrage de la această activitate. Una dintre mame s-a interesat dacă astfel de activități pot continua pe tot parcursul verii.

Adventiștii din Tiraspol Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență și vă invită să vă uniți în rugăciune pentru școala creștină din Tiraspol, pentru ca Școala biblică să își continue lucrarea și atât copiii cât și adolescenții și tinerii să dorească să rămână în biserică acolo unde li se oferă iubire, grijă și atenție.

Beliavscaia Natalia, Departamentul Informații al comunității

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.