În comunitatea din s. Bratușeni a fost organizată festivitatea solemnă de primire a copiilor în cluburile „Explorator” și „Licurici”

Știri Saturday, 8 June 2019

Pe 11 mai 2019 în comunitatea din s. Bratușeni, r. Edineț a avut loc festivitatea de primire a copiilor în cluburile „Explorator” și „Licurici”. Pentru această sărbătoare au fost invitați și oaspeți din satele Halahora și Sângereii Noi.

Serviciul divin de dimineață a început cu veștile misionare și cu Școala de Sabat care au fost organizate într-o manieră inedită. Copiii au fost împărțiți pe grupe și fiecare grupă a primit câte o însărcinare. Tema principală pe marginea căreia au fost formulate întrebările a fost „Unitatea”. Copiii au avut multe de învățat referitor la acest subiect și au reușit să formeze o mare familie unită.

După aceasta a început serviciul solemn de învestire. Clubul „Amos” din Brătușeni a primit în rândurile lui 9 exploratori și 8 licurici, iar clubului „Emanuel” din s. Halahora i s-au adăugat 2 exploratori și 1 licurici. Majoritatea copiilor care au intrat în grupele de exploratori și licurici nu provin din familii adventiste ci au venit la activități prin intermediul proiectelor de evanghelizare desfășurate de grupele de copii din comunitățile locale. Comunitatea din s. Bratușeni s-a bucurat în mod deosebit să fie împreună cu Svetlana Bașmacova, conducătorul clubului „Explorator” din Moldova. Dumneaei a fost cea care a condus programul de învestire a exploratorilor și licuricilor. Am vrea să menționăm atât consacrarea copiilor cât și a celor maturi, a instructorilor. Cluburile nu pot exista prin ele însele, copiii au întotdeauna nevoie de ajutorul celor maturi pentru a se dezvolta. De aceea Dumnezeu a pregătit slujitori pentru acești micuți. Sora Angela a răspuns chemării de a conduce clubul „Emanuel” din comunitatea Halahora iar la Bratușeni clubul „Amos” este condus de sora Aleona. Slavă lui Dumnezeu pentru copii și pentru instructorii lor. ei sunt o binecuvântare pentru comunitățile locale.

Organizatorii evenimentului cred că într-o zi acești copii Îl vor primi pe Isus în inima lor. în Biblie este scris: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Prov. 22:6).

După ce partea solemnă a ceremoniei s-a terminat, cei prezenți, ca o familie unită, s-au așezat în jurul unei mese frățești îmbelșugate. Toți așteptau să vadă care vor fi bucatele ce vor fi servite dar cel mai mult s-au bucurat de torturile deosebite care aveau forma steagurilor exploratorilor și licuricilor. A fost o zi de Sabat extraordinară!

Zaharciuc Irina, conducătorul clubului „Explorator” din comunitatea Bratușeni

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.