La Bălți a fost rezolvată dilema „A crede sau a nu crede?”

Știri Wednesday, 17 April 2019

„A crede sau a nu crede, tu hotărăști!” – acesta a fost genericul sub care s-a desfășurat campania de evanghelizare din orașul Bălți. În perioada 16-23 martie cele trei comunități din oraș s-au unit pentru a susține programul de evanghelizare și a invita cât mai mulți oameni. Cu jumătate de oră înainte de începerea programului toți cei care doreau puteau beneficia de o consultație medicală gratuită: le era măsurată tensiunea arterială, greutatea și procentajul de grăsime din organism. Pe parcursul celor opt zile pastorul local le-a vorbit celor prezenți despre viața lui Isus Hristos, despre iubirea Lui față de noi ridicând de fiecare dată aceeași întrebare: „A crede sau a nu crede, tu hotărăști”. Slavă lui Dumnezeu pentru faptul că ascultătorii au răspuns chemării făcute și au luat hotărârea de a fi cu Dumnezeu.

Nici cei mai mici dintre ascultători nu au fost uitați. Pentru ei au fost pregătite activități speciale în cadrul cărora le-au fost transmite adevărurile biblice într-un limbaj accesibil lor și au confecționat manual diferite obiecte. Toți cei prezenți așteptau cu nerăbdare ceaiul de la sfârșitul fiecărei întâlniri. Fără a ține cont de trecerea timpului toți puteau comunica la o ceașcă de ceai, se puteau cunoaște mai bine unii pe alții și se puteau susține.

Fiecare seară a fost una deosebită. Tinerii care le spuneau oaspeților bun venit le propuneau să participe la o loterie. Premiile acestei loterii erau cărți care explicau mai pe larg subiectul prezentat de pastor în seara respectivă. Loteria, participarea la discuții, interpretările muzicale, imnurile corului toate acestea au conlucrat pentru a se realiza o atmosferă plăcută și prietenoasă care predispunea sufletul la ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu.

La sfârșitul întâlnirilor oaspeții care au fost prezenți la toate cele opt ocazii au primit cel mai de preț dar – o Biblie împreună cu studii biblice. Unul dintre cei care a primit Biblia s-a întors spre toți cei prezenți și a spus: „Biblia nu este un dar prețios ci unul ce nu poate fi prețuit!”. Bineînțeles că toți cei prezenți au fost de acord cu această afirmație. Vera, o altă vizitatoare, a spus: „Mă bucur că am ajuns aici. Viața este frumoasă alături de Dumnezeu și ea abia se începe!”.

Slavă lui Dumnezeu pentru momentele minunate din cadrul acestui program și pentru fiecare dintre cei care au hotărât să-și predea viața Lui.

Burac Diana, Departamentul Informații al comunităților „Maranatha” și „Betel”, or. Bălți

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.