Lecțiile despre impactul negativ al tehnologiei moderne i-au determinat pe exploratori și pe părinții lor să adopte un stil de viață sănătos.

Știri Monday, 15 April 2019

„Exploratori” este un club în cadrul căruia sunt desfășurate activități specifice, întâlniri, drumeții, jocuri, tabere în corturi, congrese și multe alte lucruri interesante.

Așa dar, clubul de exploratori „Melhisedec”, care își desfășoară activitatea în comunitatea nr. 1 din Chișinău a întâmpinat primăvară cu o dispoziție foarte bună și cu vreme frumoasă. În data de 31 martie întâlnirea lor a avut caracter atât teoretic, cât și practic. S-au întâlnit încă de dimineață iar pastorul bisericii le-a predat un seminar cu privire la dependența de telefoanele mobile și de internet în cadrul căruia le-a explicat gradul degradării la care oamenii ajung atunci când folosesc aceste resurse în mod greșit. În urma vizionării unui clip exploratorii au putut să identifice problemele prezentate în el și au văzut consecințele folosirii greșite a gadgeturilor.

Pentru a li se oferi o alternativă la jocurile video și la telefoane li s-a propus exploratorilor să participe la ziua sportului la care aceștia au venit împreună cu instructorii și părinții lor dar și cu o parte din tinerii comunității. După ce s-a făcut o încălzire generală băieții au jucat fotbal, formând echipă cu tații și instructorii lor iar fetele au jucat volei și badminton. A fost foarte plăcut să auzit ceea ce spuneau exploratorii la sfârșitul zilei: „Ne-a plăcut foarte mult! Am vrea să avem mai des astfel de întâlniri comune cu jocuri!”.

Este nevoie de întâlniri de acest fel pentru că îi apropie pe exploratori atât unul de altul cât și de părinții lor și de ceilalți tineri din comunitate.  Este extraordinar faptul că părinții și-au lăsat deoparte lucrul lor și au putut să petreacă timpul în comuniune cu copiii lor.

O ieșire de acest fel în aer liber ne ajută să petrecem timpul în mod benefic, să ne întărim sănătatea și să punem în practică dictonul: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos!”.

Departamentul Informații al comunității „Betel”, or. Chișinău

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.