Comunitatea adventistă din Briceni se implică activ în slujire în nordul Moldovei îngrijind de cei invalizi și înfometați

Știri Wednesday, 20 March 2019

Membrii Biserici Adventiste din Briceni au cerut administrației locale permisiunea de a avea grijă de cei în nevoie. Angajații primăriei ne-au oferit o listă cu 40 de familii defavorizate care au o stare financiară precară și cărora nu le ajung banii pentru a asigura strictul necesar.

Membrii au cumpărat produsele alimentare necesare și au făcut „40 de săculeți”. Apoi tinerii împreună cu membrii comunității au vizitat fiecare familie și le-au înmânat produsele fără a cere nici un fel de plată în schimb.

Oamenii au fost foarte uimiți și unii dintre ei au întrebat cu nedumerire: „De ce faceți acest lucru?”.

Tinerii le-au oferit un răspuns simplu: „Pentru că Dumnezeu vă iubește și nu v-a uitat. El ne-a trimis să vă reamintim acest lucru”.

Participând la acest proiect tinerii au învățat o lecție: „Este mai ferice să dai decât să primești!”.

De asemenea la inițiativa membrilor comunității locale și cu sprijinul asociației „ASEF” s-a realizat proiectul de binefacere „Premergătoare pentru persoanele cu deficiențe locomotorii”.

Mai mult de 15 persoane au primit gratuit premergătoare și echipamente care să le îmbunătățească viața.

Prin intermediul acestui proiect oamenii au înțeles că societatea are nevoie de ei, nu i-a uitat și se îngrijește de ei, că Tatăl Ceresc cunoaște nevoile lor și răspunde rugăciunilor lor. Unii plângeau de fericire și nici măcar nu puteau vorbi pentru a-și manifesta recunoștința. Alții însă ne întrebau: „Chiar mai există încă oameni care nu sunt indiferenți față de noi?”.

Prin intermediul acestor fapte de binefacere am conștientizat încă o dată cât este de importantă implicarea creștinilor în ajutorarea semenilor lor.

Toate acestea au fost posibile prin generozitatea fraților și surorilor.

Slavă lui Dumnezeu pentru faptul că mila și bunătatea Lui față de oameni ne îndeamnă și pe noi să împlinim nevoile lor așa cum a făcut Hristos când a fost pe pământ! Slăvit să fie Dumnezeu!

Autorul articolului: Mistreanu Valentin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.