Sabatul din 9 februarie a intrat în istoria comunități „Emanuel” din or. Cahul pentru că a marcat începutul unei colaborări strânse cu biserica română „Maranatha” din or. Ploiești și cu autoritățile municipale ale or. Cahul. Evenimentul a coincis cu încheierea campaniei de evanghelizare susținută de Cornel Popa, care este pastorul comunității „Maranatha” din Ploiești.
La întâlnire au participat reprezentanți ai administrației municipale, atât din România cât și din Moldova, și mai mulți pastori care au organizat și condus evenimentul.
După o cântare de cor, salutarea din partea organizatorilor și a rugăciunii li s-a adresat celor prezenți consulul României la Cahul, Gabriel Stănică. El a mulțumit pentru organizarea unui astfel de eveniment și și-a manifestat dorința de a susține Biserica Adventistă în organizarea și desfășurarea diferitelor proiecte care să aducă un plus de bine orașului.
Primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, a spus că este recunoscător și bucuros de colaborarea cu biserica în domeniul actelor de caritate și le-a mulțumit membrilor comunității pentru participarea activă și a manifestat speranța că această colaborare va continua.
Marian Dula, consilierul personal al primarului orașului Câmpina, care este înfrățit cu or.Cahul, a descris pe scurt or. Câmpina pentru cei prezenți, i-a invitat să meargă în vizită și a mulțumit pentru colaborarea îndelungată pe care comunitatea adventistă din orașul său o are cu administrația locală.
Directorul poliției locale din or. Câmpina, Marius Vișan, a remarcat faptul că la baza ordinii și a inițiativelor benefice ale structurilor sociale stă educația și biserica – în contextul de față este vorba despre Biserica Adventistă – care promovează și propune societății un exemplu bun.
Reprezentantul Uniunii de biserici din Moldova, conducătorul departamentului Libertate religioasă, Moldovanu Andrei, li s-a adresat celor prezenți cu un mesaj de salut, a prezentat pe scurt relațiile de colaborare foarte strânsă care există între biserica din Moldova și din România, subliniind faptul că slujirea trebuie să se bazeze pe manifestarea milei și i-a invitat pe toți să facă aceasta.
Pastorul Georgel Pârlitu, conducătorul Conferinței Muntenia din cadrul Uniunii de Conferințe din România le-a vorbit celor prezenți despre importanța înfrățirii comunităților din punct de vedere spiritual.
Pastorul Alexandru Moldovanu, conducătorul câmpului Cahul, a prezentat istoria bisericii din Cahul.
Pastorul Cornel Popa a venit cu o meditație spirituală, vorbind despre înfrățire ca despre un moment care va rămâne în memoria comunităților adventiste.
La sfârșitul părții oficiale a programului pastorul comunității, Abel Havresciuc, a înmânat oaspeților prezenți tăblițe gravate cu un mesaj de mulțumire.
Programul nu ar fi fost complet fără punctele muzicale iar oaspeții au continuat părtășia într-o formă neoficială în jurul unei mese plină de bucate tradiționale moldovenești.
Așa dar, după luni de pregătire, rugăciuni fierbinți și susținere călduroasă din partea comunității surori „Maranatha”, Ploiești și doar datorită conducerii lui Dumnezeu, comunitatea „Emanuel” din or. Cahul a primit acces și o invitație la cooperare cu multe instituții municipale dar și susținere din partea comunității românești surori și din partea administrației locale.
Daria Havresciuc, Departamentul Informații al com. „Emanuel”, or. Cahul
Foto: „Vadim Vdovicenco