Tinerii din comunitatea numărul cinci din Chișinău au trăit o experiență prețioasă și mișcătoare slujind celor în nevoie

Știri Tuesday, 22 January 2019

În seara zilei de 3 ianuarie, Olga răsfoia paginile unei rețele sociale când a observat un anunț postat pe un grup de binefacere din Chișinău care cerea ajutor pentru un bărbat care locuiește într-o încăpere foarte mică, de 4 m2, fără lumină, apă, încălzire într-o clădire aflată pe un șantier care s-a oprit din construcție. Era un om fără adăpost care fusese paznicul șantierului și, peste toate necazurile, orbise din luna septembrie. Atunci când Olga a văzut adresa a înțeles că această clădire se află la 2 minute de Biserica Adventistă. Inima i s-a umplut de durere și a înțeles că nu puteam trece nepăsători pe lângă această situație.

Vineri dimineața doi tineri din comunitatea nr. 5 au mers la nenea Valeriu (așa se numea bătrânul) și i-au cumpărat câteva produse alimentare. El a fost bucuros și a vorbit cu oaspeții povestindu-și istoria. Tinerii s-au rugat cu el și l-au încurajat așa cum au putut. La despărțire au aflat că își dorește foarte mult să se spele și să se tundă pentru că nu a mai făcut aceste lucruri din septembrie.

În curând s-a alăturat și a treia persoană la acest proiect.

Duminică, 6 ianuarie, tinerii au început să caute haine de schimb pentru nenea Valeriu. „A fost o experiență extraordinară în care a intervenit și Dumnezeu pentru că noi ne îngrijeam de nevoile altora, nu de nevoile noastre. Am căutat haine de corp călduroase dar nu am găsit în magazinele din apropiere. În timp ce mergeam pe trotuar și ne gândeam ce să facem, a apărut de nicăieri o femeie care ținea ceva negru în mână. Apropiindu-ne am văzut că ea vindea hainele de care aveam noi nevoie, îi mai rămăsese doar câte un articol din fiecare la un preț mic. A fost prima experiență uimitoare plăcută. Am intrat apoi într-un magazin caritabil. Când eram gata să ieșim ceva ne-a împins să mergem mai în interiorul magazinului și acolo într-o cutie am văzut o pereche de pantaloni impermeabili la un preț foarte mic tocmai buni pentru nenea Valeriu ca să îi țină de cald în cămăruța lui. O a doua experiență ne-a convins de faptul că atunci când vrei să faci un bine Dumnezeu se îngrijește de toate lucrurile”, povestesc tinerii.

Apoi ei l-au dus pe bătrân într-un loc în care putea să se spele iar Olga a fost nevoită să joace rolul frizerului pentru că toate frizeriile erau închise în acea zi. Apoi i-au dat haine de schimb și pe cele vechi le-au oprit pentru a le spăla.

„Această seară extraordinară de Crăciun credem că a fost un cadou frumos pentru nenea Valeriu și cu atât mai mult pentru noi, pentru că ne-a impresionat inimile și ne-a făcut să vedem mâna lui Dumnezeu. Atunci mi-am amintit parabola unui om care Îl aștept ape Hristos să vină acasă la el dar în același timp i-a alungat pe toți nevoiașii care au bătut la ușa lui în seara aceea, temându-se să nu treacă Hristos neobservat. De fapt Hristos venise prin acești oameni în nevoie.

Este un simțământ incredibil acela de a te apropia de Dumnezeu atât de mult prin intermediul acestor oameni. În orice clipă putem să ajungem și noi în aceeași situație. Ne bucurăm în mod  special de faptul că în Chișinău sunt așa de mulți oameni buni care au răspuns mesajului postat pe rețeaua de socializare și au oferit haine, mâncare și bani. De asemenea s-au găsit oameni care au intervenit pentru ca nenea Valeriu să fie internat în spital și să i se facă operație la ochi, pentru că există posibilitatea să îi fie redată vederea. Este așa de bine să faci parte dintr-un proiect așa de măreț și valoros. Și ce poate fi mai valoros ca viața și sufletul unui om”, spune Olga.

„Nu este prima experiență de acest fel la care particip, de mai multe ori m-am aflat în această situație. Dar fiecare istorie este deosebită pentru că fiecare persoană este unică. A fost o plăcere deosebită să discutăm cu Valeriu pentru a-i înțelege problemele și a-i atinge sufletul. Le doresc tuturor ca, cu ajutorul lui Dumnezeu, să trăiască fericirea de a răspunde nevoilor stringente ale oamenilor și nu a le oferi doar ceea ce credem noi că au nevoie. Îi mulțumesc lui Dumnezeu din toată inima pentru că mi-a oferit posibilitatea să fiu mâinile, picioarele și buzele Lui în această lume și să conlucrez împreună cu El. Viața este scurtă, haideți să prețuim fiecare ocazie care ni se oferă de a da o mână de ajutor și de a manifesta iubirea Sa la lucru!”, ne-a împărtășit Andrei.

„Când am văzut în ce condiții trăiește acest om m-am rugat pentru el și I-am cerut iertare lui Dumnezeu pentru faptul că nu prețuiesc cu adevărat ceea ce am – sănătate, hrană, un loc de trai, un loc de muncă, tinerețe… Atunci am înțeles că trebuie să fim recunoscători față de Dumnezeu pentru toate lucrurile. Vă spun sincer că am văzut în acest om pe un copil al lui Dumnezeu  care are nevoie de ajutor. Având astfel de experiențe te bucuri de faptul că poți fi instrumentul lui Dumnezeu și poți pune în practică învățătura Evangheliei. În urma acestui eveniment inima mea s-a umplut de pacea pe care nu o poți găsi nicăieri în lume”, povestește Dumitru.

Departamentul Informații al comunității „Renașterea”, or. Chișinău

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.