Tinerii comunității numărul cinci din Chișinău au experimentat călăuzirea divină

Știri Tuesday, 8 January 2019

Seara zilei de 22 decembrie a fost una foarte binecuvântată. Cu această ocazie a început programul de tineret cu mottoul „Cetățean al cerului”, mesaj ce a fost transmis prin intermediul cântărilor, poeziilor, ilustrațiilor și prin mesajele din Cuvântul lui Dumnezeu. În ajun de Anul Nou tinerii au reevaluat și au regândit lucrurile pe care ar trebui cu adevărat să și le dorească și spre care ar trebui să tindă.

Vizita grupului de 10 tineri veniți de la Iași, România, a fost surprinzătoare dar s-a dovedit a fi o mare binecuvântare.

Piesa interpretată la sfârșitul programului, „Sfârșitul veacului trăim”, a răsunat din inimile tuturor celor prezenți și a făcut ca „pereții încăperii să tremure”. Inimile au tresăltat de prezența Duhului Sfânt iar fețele celor prezenți străluceau de fericire.

Simțămintele și gândurile oamenilor sunt transformate atunci când aduc laudă din inimă lui Dumnezeu, pentru că este vrednic.

În continuare a avut loc noaptea de veghere a tinerilor care a fost alcătuită din mai multe părți. Prima parte a fost intitulată „Umblarea pe apă”. În cadrul ei a fost nevoie ca tinerii să își depășească temerile și complexele și să iasă în stradă pentru a le împărtăși oamenilor Vestea Bună. Cu această ocazie tinerii au organizat un flash-mob în care au împărțit cărți, broșuri, pliante și cuvinte bune.

„Am urmat exemplul tinerilor de la Moscova, am ales locurile cele mai aglomerate, ne-am oprit și am cântat câteva colinde, am vorbit cu oamenii și le-am oferit publicații”, spune liderul de tineret.

„Am cântat din nou și am început să ne strângem lucrurile pentru a pleca când trei carabinieri și-au făcut curaj să se apropie și să ne roage să mai cântăm ceva. Am răspuns dorinței lor apoi am discutat cu ei și le-am oferit cărți. Printre noi era un fost carabinier care îi înțelegea foarte bine și care a vorbit cel mai mult cu ei. Este uimitor faptul că pentru fiecare se găsește cineva potrivit care să intre în contact”. O altă experiență: „După o cântare tinerii au făcut cunoștință cu un băiat din Ucraina, Iurie. S-a împrietenit așa de mult cu noi că a continuat să meargă cu noi și a participat la flash-mob, a mers apoi cu noi și la biserică și a stat până la sfârșitul programului. La sfârșitul serii a mers acasă pentru a se odihni și dimineața s-a întors pentru a participa la momentele devoționale de dimineață. I-am oferit o Biblie și literatură religioasă. Ne-am despărțit dar el a hotărât să își petreacă duminica cu prietenii noștri din România, comunicând cu ei în limba engleză. Credem că ziua aceasta și noaptea ce i-a urmat i-au schimbat viața acestui tânăr” – povestesc participanții la proiect.

„Noaptea noastră de veghere a continuat cu o masă de părtășie la care au participat și trei tineri fără adăpost, prieteni cu noi. Seara s-a continuat într-o atmosferă plăcută și prietenoasă cu jocuri interactive, surprize plăcute și însărcinări care ne-au permis să ne cunoaștem mai bine unul pe altul și să ne facem prieteni noi.

Partea spirituală a fost deosebit de inspiratoare. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot drumul pe care ne-a condus. Am studiat și viziunea primită de E. White, „Călătorie pe cărarea îngustă” care prezintă ascensiunea spre ceruri a poporului lui Dumnezeu și ne-am rugat pentru a primi călăuzire divină și pentru viitor. În rugăciuni tainice fiecare dintre noi I-am scris o scrisoare lui Dumnezeu pe care va trebui să o deschidem anul viitor și să vedem cum a intervenit El în viețile fiecăruia dintre noi și încotro ne-a condus”, spune Andrei.

Dimineața a fost la fel de inspiratoare. Un tânăr pe nume Tim ne-a prezentat adevăruri pline de Duh Sfânt, tinerii au cântat, s-au rugat, au împărtășit simțămintele lor și recunoștința. A fost o plăcere să luăm masa într-o companie așa de plăcută și cu atât de mulți prieteni.

A urmat o despărțire grea dar binecuvântată cu speranța că ne vom mai întâlni aici pe pământ dar și cu dorința de a ne revedea în ceruri.

Tinerii comunității „Renașterea” doresc ca și alții să fie inspirați de experiența lor și să lucreze pentru Dumnezeu cât încă este timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.