Pastorul Bisericii Adventiste și comunitatea locală au primit diplome de mulțumire pentru aportul adus la dezvoltarea orașului

Știri Monday, 7 January 2019

Pastorul Vitalie Banul și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din or. Vulcănești au primit diplomă pentru aportul adus la dezvoltarea culturală a orașului ca semn de prețuire și recunoștință din partea primarului Victor Petrioglu și a consiliului local.

Pe parcursul ultimilor doi ani parcul central din oraș, acolo unde este localizată și Biserica Adventistă, s-a transformat. În sfârșit la finele lunii octombrie a anului 2018 a fost finalizat punctul de atracție al orașului – monumentul celor „Zece porunci”.

La momentul actual continuă lucrările pentru a extinde teritoriul pe care conducerea locală a hotărât să îl reamenajeze.

Construcția monumentului a făcut posibilă reconstrucția întregului parc.

Cel mai plăcut este să urmărești cum se apropie de monument copiii împreună cu părinții lor sau nepoțeii împreună cu bunicii:

  • Ce fel de porunci sunt acestea? – întreabă copiii.
  • Sunt cele mai importante principii pentru viață, se aude răspunsul.

Unii maturi nu știu să răspundă la această întrebare și deschid imediat motoarele de căutare de pe telefoanele lor pentru a putea să le ofere copiilor un răspuns satisfăcător.

„Chiar dacă ridicarea monumentului a necesitat multă muncă și au fost cheltuite resurse importante, suntem bucuroși că acest proiect a fost realizat și că centrul orașului a fost transformat. Principiile Decalogului lui Dumnezeu ar trebui să fie cunoscute atât de către copii cât și de către cei maturi, ceea ce se și întâmplă în orașul nostru!” – spune pastorul Vitalie Banul.

Departamentul Informații al UBM, Chisacov Roman

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.