Exploratorii din or. Bălți sunt parte activă în slujirea față de Dumnezeu și față de oameni

Știri Thursday, 22 November 2018

În or. Bălți ziua de 3 noiembrie a fost consacrată exploratorilor. Clubul de exploratori „Ghedeon” și clubul de licurici „Comoara” au hotărât să marcheze această zi într-un mod diferit. Fiecare explorator a început din timp pregătirea pentru ziua exploratorului, repetând cântecele și rolul pe care îl avea cu mult înainte de prezentarea din Sabat. În cele din urmă a venit și ziua mult așteptată de copii și adolescenți.

Sărbătoarea a început cu deschiderea Sabatului vineri seara. Sala era frumos împodobită cu lumânări aprinse care reaminteau faptul că se apropie ziua sfântă – Sabatul. Totul a fost amenajat pentru a le spune celor care veneau: „Adu-ți aminte de ziua de odihnă ca s-o sfințești”. Scaunele așezate în formă de inimă aduceau în memorie iubirea lui Dumnezeu. O machetă a tablelor legii și o inimă marcate cu lumânări reaminteau Legea lui Dumnezeu. Așezați la intrarea în sala de adunare exploratorii întâmpinau oaspeții cu emoții, îi conduceau în sală, acolo unde ei puteau în liniște să analizeze tot ceea ce vedeau și să se concentreze asupra Sabatului – memorialul creației.

Ziua următoare toți exploratorii au fost prezenți la adunare înainte de începerea orei de rugăciune. În timp ce îi întâmpinau pe cei care veneau și îi conduceau în sală exploratorii se bucurau că sunt așa de mulți prezenți încă de dimineață, atât membri ai bisericii, cât și oaspeți. După începerea orei de rugăciune pastorul a înălțat o rugăciune publică apoi au fost explicate fiecare dintre cele 8 puncte ale legii exploratorilor. Pe rând fiecare explorator ieșea pe scenă și vorbea despre un punct din legea exploratorilor.

După aceasta a început partea principală a serviciului divin și deschiderea zilei exploratorilor. Tema întâlnirii a fost „Identitatea”. Pe parcursul întregului serviciu divin exploratorii au meditat asupra subiectului următor: „Cine suntem noi și cum ne poate folosi Dumnezeu în lucrarea Sa?”. Prin scenete, cântece, poezii fiecare explorator și fiecare licurici a participat la alcătuirea programului. Fiecare explorator a recunoscut și a demonstrat faptul că este important în ochii lui Dumnezeu.

După pauză, la cea de a doua parte a serviciului divin, exploratorii s-au aliniat pe scenă mărșăluind. Au interpretat solemn imnul exploratorilor și cel al licuricilor apoi au afirmat în fața celor prezenți faptul că exploratorii și licuricii sunt gata oricând pentru Domnul și sunt gata să facă totul pentru Isus cu bucurie.

În cadrul ceremoniei solemne de învestire a adolescenților și copiilor în rândurile exploratorilor sau licuricilor, membrii bisericii, părinții și vizitatorii au auzit de la fiecare dintre ei angajamentul sincer de a-I sluji lui Dumnezeu. Apoi a fost rostită rugăciunea de consacrare. Fericirea lor nu putea fi descrisă în cuvinte pentru că acum puteau să participe împreună cu exploratorii la slujire și laudă pentru Dumnezeu.

Exploratorii și licuricii au participat activ pentru a face această zi specială pentru noi toți. Fiecare explorator crede în mod sincer că Dumnezeu poate atinge inima vizitatorilor și a membrilor bisericii printr-o slujire organizată. După un prânz copios, cu puteri noi și sporite, exploratorii au mers în centrul orașului pentru a participa la un proiect misionar. Ei le-au oferit oamenilor baloane, ziare și zâmbetele lor, iar celor cărora le era foame le-au oferit plăcinte. Fiecare explorator a putut experimenta bucurie și satisfacție interioară, împărțind cu ceilalți din ceea ce avea. După ce au participat la proiectul social s-au întors cu toții la biserică pentru a participa la părtășia activă. Jocurile și concursurile au unit echipele. Copiii au fost așa de absorbiți de jocuri încât nici nu au observat trecerea timpului, doar oboseala le-a reamintit acest lucru.

Exploratorii Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ziua petrecută împreună și doresc ca și în continuare să le slujească celor în nevoie și să Îl laude pe Tatăl Ceresc.

Lisovoi Cristina, Cemertan Mihaela

Foto: Lisovoi Serghei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.