La Vulcănești a fost inaugurat memorialul „Cele 10 porunci”

Știri Sunday, 11 November 2018

În ultimii doi ani autoritățile locale au făcut mereu invitația de a ne uni forțele pentru a instala un monument închinat Decalogului dat de Dumnezeu omului cu mult timp în urmă.
Atunci când s-a propus ca în fața Bisericii Adventiste să fie ridicate tarabe cu produse alimentare sau să fie amenajat un parc în care să fie instalat un monument, bineînțeles că răspunsul a fost acela de a se înălța un memorial pentru „Cele 10 porunci”.

În același timp primarul orașului, dl. Victor Nicolaevici Petrioglu a manifestat înțelegere și susținere față de acest proiect care îi viza pe membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din oraș.
De fapt toți au recunoscut faptul că tarabele pline de produse de panificație, alimentare și care comercializau băuturi alcoolice vor atrage mulți oameni și vor duce la tulburarea atmosferei liniștite, necesară pentru desfășurarea serviciilor divine. Mai mult de atât, era vorba despre un parc foarte frumos aflat în centrul orașului care putea fi înfrumusețat și în alt fel. Așa s-a și întâmplat. După un timp îndelungat în care au fost perfectate documentele necesare a sosit și timpul lung în care monumentul a fost construit pentru ca în final bucuria cea mai mare să aibă loc în data de 28 octombrie 2018 la descoperirea memorialului.

„Ne bucurăm de acest eveniment! Am susținut acest proiect și credem că monumentul ridicat va înfrumuseța orașul nostru și îl va face mai bun!” – a spus primarul orașului, Victor Petrioglu.
Pastorul Alexandru Moldovanu a rostit rugăciunea de consacrare, cerându-I lui Dumnezeu prosperitate pentru oraș și binecuvântare pentru locuitorii și conducerea orașului.

Roman Chisacov, conducătorul Departamentului de tineret al Bisericii Adventiste din Moldova, s-a adresat locuitorilor orașului și comunității locale în numele administrației Uniunii de biserici din Moldova.
La descoperirea monumentului au participat mulți oaspeți din localitățile învecinate care au remarcat solemnitatea și importanța evenimentului.

Merită să menționăm faptul că memorialul „Cele 10 porunci” este primul de acest fel din Moldova. Organizatorii cred că aceasta îi va ajuta pe oameni să își amintească porunca iubirii iar poruncile scrise pe piatră vor fi rescrise în inimi.
Roman Chisacov, Departamentul Informații al UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.