De ziua orașului, locuitorii din Tiraspol au primit în dar sănătate

Știri Thursday, 25 October 2018

În fiecare an pe 14 octombrie locuitorii din Tiraspol ies în oraș așteptând să participe la evenimente deosebite, de sărbătoare. De fiecare dată conducerea orașului depune eforturi pentru a-i bucura și a-i fascina pe localnici dar și pe vizitatori. În această zi Biserica Adventistă din Tiraspol a făcut o tradiție din a organiza o expoziție de sănătate. Programul „Start nou” s-a dovedit a avea un impact pozitiv, fiind o manifestare a grijii sincere pentru sănătatea cetățenilor. Mulți oameni vin în fiecare an la acest eveniment și își invită cunoscuții și prietenii.
În acest an, expozanții și-au deschis brațele către oameni în parcul din oraș, într-o mare de frunze galbene. În această zi frumoasă, însorită de toamnă, un miros plăcut persista în aer. Totul părea să conducă spre conversații și reflecții liniștite. Mai mult de 60 de persoane au aflat principiile unei vieți sănătoase, și-au îmbogățit cunoștințele și au schimbat măcar cu puțin modul în care se raportau la stilul de viață sănătos. Printre vizitatori au fost și persoane singure dar și familiști. Este demn de remarcat faptul că majoritatea vizitatorilor din acest an au fost tineri. Elevi și studenți, tineri care își fac încă studiile sau persoane angajate în câmpul muncii toți ascultau cu plăcere și puneau întrebări interesante. Mulți dintre ei erau sportivi sau persoane care au un stil de viață sănătos. Unul dintre ei a ascultat prezentarea și imediat și-a sunat prietenii pentru a veni și ei repede să participe.
Fiecare participant a auzit informații interesante, cei singuri au fost încurajați și au plecat de la expoziție cu zâmbetul pe buze. Cei care erau interesați de practicarea sporturilor de performanță au avut multe de învățat și anume despre existența unor „capcane”, care trebuie să fie cunoscute și împotriva cărora trebuie să fie înarmați, să aibă cunoștințe care să contribuie la obținerea de rezultate în cariera sportivă. Le-au fost oferite și informații despre modul în care își pot îmbunătăți și consolida sănătatea pentru mai mulți ani. Fetele au aflat câteva secrete ale frumuseții și ale păstrării tinereții iar toți cei care au participat au reținut metodele simple și eficiente de îmbunătățire a memoriei și de creștere a gradului de învățare. Părinții și-au îmbogățit cunoștințele în ceea ce privește păstrarea sănătății lor și a copiilor lor dar au aflat și câteva rețete pentru păstrarea unui mediu sănătos în familie.
O atenție deosebită a fost acordată obiceiurilor nesănătoase. A fost prezentat programul „Respiră liber!” pentru cei care vor să renunțe la tutun și programul „Să mergem ușor!”, pentru cei care vor să-și întărească sănătatea. Nu este pentru prima dată când adventiștii din Tiraspol ies cu bucurie în stradă pentru a fi de folos orașului lor iubit iar localnicii sunt bucuroși să îi asculte. În cartea deschisă pentru părerile participanților pot fi citite multe cuvinte calde și prietenoase dar și rugămintea de a reveni și de a organiza mai des astfel de evenimente.
Beleavskaia Natalia, Departamentul Informații al comunității Tiraspol

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.