Membrii Bisericii Adventiste din Cuconeștii Noi I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru cei 90 de ani de existență binecuvântată

Știri Tuesday, 26 June 2018

Sărbătoare mare a avut loc în comunitatea din satul Cuconeștii Noi, r. Edineț, unde biserica a serbat aniversarea a 90 de ani de activitate. Evenimentul dat a adunat mulți oaspeți de peste hotare dar și din țară. Oameni de diferite naționalități, vârstă și religii, în număr de peste 230 pe persoane, s-au bucurat din plin de programul jubileului care a durat puțin peste patru ore. Merită de menționat faptul că Biserica Adventistă din Cuconeștii Noi are o tradiție bogată și prin faptul că a crescut și format mulți pastori, cântăreți, cum ar fi grupa Sinai și oameni cu renume, printre care – primul secretar al diviziunii Euroasia – Crușenițchii Victor, sau frații Caminschii Mihail și Andrei, primul dintre ei fiind actualul președinte al diviziunii Euro-Asia.

Programul a inclus cântări de laudă, poezii, amintiri, un  film despre istoria bisericii dar și cuvinte de felicitare din partea oaspeților veniți de peste hotare. Cu un cuvând de felicitare s-a adresat și primarul satului, Chimacovscaia Irina, care a mulțumit bisericii și pastorului Sîngereanu Denis pentru invitație, activitate și pentru programul bine organizat.

Fiindcă mulți dintre frați și surori sunt peste hotare, biserica a decis să fie un pic mai aproape de ei prin faptul că a organizat ca programul jubileului să fie transmis în direct pe internet.

La eveniment au participat pastorii care au activat cândva în această biserică, dar și cei care au crescut și s-au format aici, precum Mihail Caminschii, Victor Crușenițchii, Constantin Iazlovițchii, Anatolii Culico, Anatolii Culicițchii. Conducerea Bisericii Adventiste din Moldova a fost reprezentată de președintele Valentin Grubîi.

În cadrul programului au participat fanfara și corul de tineret din Sîngereii Noi, tineretul din or. Sîngerei, grupa „Sinai” care este din Cuconeștii Noi, Valentina Cipcear, Ivan Oleinic, familia Fuga și alții.

Evenimentul a continuat cu o masă frățească la care au luat parte nu mai puțin de 260 de persoane, iar seara, atât membrii cât și oaspeții, s-au adunat în jurul unui rug mare, unde s-au bucurat de comuniune și cântări.

Acum, biserica se pregătește de misiune, de proiecte sociale și misionare, lucruri pentru care există și la care a fost chemată.   

Departamentul Informații, Cuconeștii Noi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.