Biserica din Tiraspol are grijă de pacienții de la centrul psihoneurologic și de la casa de bătrâni

Știri Tuesday, 8 May 2018

În data de 15 aprilie, membrii comunității nr. 2 din Tiraspol au vizitat centrul psihoneurologic pentru femei din Bender. Surorile vizitează în mod regulat secțiile, le aduc pacientelor mâncare, lucruri necesare pentru ele și, cel mai important, comunică cu ele, ascultând nevoile lor și chiar împărtășindu-și secretele. Datorită carantinei din perioada iernii nu a fost posibilă vizitarea, de acea bucuria reîntâlnirii a fost dublă.
Internatul este amplasat într-un loc frumos cu multe flori. Poate că această frumusețe le inspiră pe unele paciente să deseneze. O parte din desene au fost expuse anterior în bisericile din Bender și Tiraspol.

Iulia nu își poate folosi mâinile așa că desenează ținând pensula în gură. Ea a participat și la unele concursuri la care a fost premiată. Tatiana se află de puțin timp în internat, dar i-a impresionat pe toți cu desenul în care era reprezentat un înger care veghează asupra unei tinere ce merge grăbită.

Oaspeții au fost primiți în foișor, acolo unde s-au așezat fiecare cât mai confortabil. Femeile s-au bucurat asemenea copiilor pentru cadourile modeste pe care le-au primit. În discuția care a fost purtată a fost amintit cuvântul „păcat”, al cărui înțeles nu era cunoscut de ele. „Păcatul este atunci când tu poți să faci un bine și nu îl faci”, a spus una dintre voluntare. Explicând într-un limbaj simplu însemnătatea acestui termen, voluntarele au povestit și modul în care Dumnezeu a lucrat. Multe dintre femeile care se află la centru nu știu să citească. În timp ce voluntarele venite în vizită le-au tuns, ele au povestit câte ceva din propria viață, problemele lor și îngrijorările cu care se confruntă. Au fost sfătuite să mențină relațiile de prietenie, să se ierte și să nu se jignească una pe alta. Pacientele care pot merge, au grijă de cele care nu se pot deplasa singure.

Marina, o pacientă al cărei păr cârlionțat nu vrea să stea cuminte, o ajută pe o bătrână. Ei îi place să își ocupe timpul liber împletind. La fiecare întâlnire, surorile noastre se roagă pentru ele, pentru ca Dumnezeu să se atingă de inima lor, pentru speranță și iertare. Toate femeile din centru sunt foarte prietenoase, zâmbitoare, le place să îi îmbrățișeze pe toți și așteaptă totdeauna cu nerăbdare următoarea întâlnire. De asemenea pacientele de la internat vizitează regulat Biserica Adventistă din Bender.

Comunitatea din Tiraspol are grijă și de Marina, fiica regretatei poete transnistrene, Ludmila Cudriavțev, care a devenit membră a Bisericii Adventiste în ultima perioadă a vieții. Marina are, de asemenea, nevoie de îngrijire constantă. Biserica amintește permanent în rugăciune pacienții centrului, pentru că fiecare dintre ei este așa de vulnerabil și de neajutorat.
În data de 21 aprilie, membrii comunității Tiraspol au hotărât să viziteze casa de bătrâni din oraș. Din păcate membrii bisericii nu pot merge foarte des în acest loc. Pacienții celor cinci secții așteaptă întotdeauna vizitele. Printre ei sunt și persoane imobilizate. Am aflat cu durere faptul că Eugen Cuzmici murise de puțină vreme. Îi plăcea să asculte despre Dumnezeu, să pună întrebări. Nu mai putea să citească singur, dar ruga pe cineva să îi citească din Biblie, chiar știa și versete pe de rost. Discuțiile cu el erau mereu interesante, povestea momentele când Dumnezeu l-a salvat atunci când era în armată.

Pavel confecționează corăbioare din lemn și carton pe care le face cadou prietenilor. Mulți dintre ei nu se află în relații prea bune cu copiii lor, de aceea vă propunem să vă rugați pentru ca Dumnezeu să atingă atât inimile părinților, cât și ale copiilor pentru ca ei să se împace. Frații și surorile le-au adus cadouri și ziare. La fiecare întâlnire sunt ascultați, se roagă împreună cu ei, le povestesc despre Dumnezeul iubitor, despre locașurile cerești, despre iertare. Frați și surori, vă rugăm să nu uitați cât de importantă este comunicarea cu oricine, mai ales cu astfel de persoane. Invităm pe fiecare să împartă din căldura propriei inimi cu cei din jur și să povestească despre mila lui Dumnezeu.
Mulțumim bisericii pentru rugăciuni și pentru suportul financiar acordat lucrării de binefacere.

Departamentul Informații, or. Tiraspol

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.