Adventiștii din or. Florești se îngrijesc de persoanele cu nevoi speciale

Știri Monday, 30 April 2018

E important să nu-l ignori pe cel ce nu-i iubit,
Să nu îi părăsești pe cei ce plâng cu-amar,
Să poți să înțelegi, să spui cuvântul potrivit,
În suferință, compasiunea e un mare dar.

În Sabatul însorit din data de 21 aprilie 2018 membrii bisericii din or. Florești, împreună cu vizitatorii, persoane cu nevoi speciale, L-au lăudat pe Dumnezeu și I-au mulțumit.

Citind Sfânta Scriptură au meditat asupra modului în care Isus, trăind pe acest pământ, simțea atingerea celor care se aflau în preajma Sa și manifesta compasiune față de ei. Cât de greu trebuie să fi fost pentru Isus să vadă suferința de pe pământ în timp ce călătorea din loc în loc.

El a creat pământul pentru a fi un giuvaier de mare preț în ceruri. Bucuria și uimirea umpleau inima lui Adam și pe cea a Evei. Dar Satana a răpit fericirea de pe pământ, iar urmările păcatului sunt durerea, moartea și suferința. Trebuie să fi fost foarte dureros pentru Isus să vadă durerea, tristețea, foametea, moartea, lacrimile și multe altele. Copiii Lui iubiți sufereau.

Astăzi încă experimentăm aceste consecințe. Fiecare dintre noi suferă într-un anumit domeniu: fizic, psihic, emoțional sau spiritual. Dar Dumnezeu ne-a promis că această stare de lucruri se va încheia. Va veni vremea când Isus va veni pe planeta noastră și ne va elibera.  Astăzi însă Isus ne invită să îi iubim, să îi respectăm și să îi ajutăm pe toți cei care au nevoie.

„Am văzut că prin providenţa lui Dumnezeu au fost aduşi în strânsă legătură cu biserica Sa văduvele şi orfanii, cei orbi, cei surzi, cei schilozi şi cei afectaţi în diferite moduri; aceasta pentru a-i încerca pe cei din poporul Său şi a-i face să-şi dea în vileag adevăratul lor caracter. Îngerii lui Dumnezeu privesc pentru a vedea cum tratăm aceste persoane care au nevoie de compasiunea, iubirea şi dărnicia noastră dezinteresată. Acesta este testul pe care-l are Dumnezeu pentru caracterele noastre” (Ellen White, Mărturii, vol. 3, pag. 511).

Organizatorii proiectului au fost foarte recunoscători pentru faptul că li s-a oferit posibilitatea de a sluji celor în nevoi din societate.

Verinciuc Liubovi, Departamentul Informații, or. Florești

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.