La Orhei „ARTA DE A TRĂI” a fost prezentată pe înțeles de către Oleg Harlamov

Știri Wednesday, 28 March 2018

În perioada 16-24 martie 2018 în comunitatea din or. Orhei a fost prezentat un program moral-religios cu genericul „Arta de a trăi”. Prezentator a fost Oleg Harlamov, master în teologie și realizatorul programului „Cunoaștem adevărul”, prezentat la postul de televiziune „Надеждa”.

Or. Orhei, Moldova

Cei prezenți au fost plăcuți surprinși de frumusețea Cuvântului plin de adevăr al lui Dumnezeu. În fiecare seară vizitatorilor le-a fost prezentat câte un tablou celebru, în același timp oferindu-li-se răspuns la întrebări răscolitoare precum: Dragostea lui Dumnezeu este limitată? Cum să înfruntăm diferitele ispite? Care este consecința necredinței? Care este pericolul ascuns în spatele păcatelor „curate” și „necurate”? Iertarea trebuie câștigată, sau se oferă în dar? Ce se întâmplă după ce murim? Botezul este imperios necesar?

Tatăl nostru iubitor și-a arătat mila și prin vremea de afară. Moldova este o țară agrară. Odată cu venirea primăverii oamenii ies la lucrul câmpului, dar anul acesta a fost altfel! Pentru ca sufletele oamenilor să fie salvate, providența divină a acoperit pământul cu un strat consistent de zăpadă, un lucru neobișnuit pentru cea de a doua parte a lunii martie.

Dumnezeu a creat toate condițiile pentru ca cei care caută salvarea să vină și să asculte vestea bună. Datorită acestui fapt, o mare grupă de oameni, împreună cu copii, a venit din satele învecinate. Ultima întâlnire, în Sabat, a fost în mod deosebit binecuvântată. Bucuria închinării și comuniunea frățească au luminat fețele celor prezenți. De dimineață și până seara, ziua de sărbătoare a fost plină de evenimente: binecuvântarea unui bebeluș, masă de părtășie și botez. În cadrul predicii de dimineață, pastorul Oleg Harlamov a subliniat necesitatea de a avea o inimă curată. David spunea: „Zidește în mine o inimă curată Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic” (Ps. 51:10).

Cinci tineri, scumpi pentru Dumnezeu, au hotărât să își consacre viața Lui, în speranța că vor primi o inimă curată. Ei și-au exprimat dorința de a-L slăvi pe Creatorul și Răscumpărătorul nostru aici pe pământ, dar și în veșnicie.

Organizatorii acestui program Îi sunt recunoscători Domnului pentru toate binecuvântările Sale și se roagă pentru persoanele născute din nou, prin adevăr, precum și pentru cei care doresc să se unească, pe viitor, cu poporul lui Dumnezeu.

„Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine” (Țefania 3:17).
Departamentul Informații al comunității

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.