Prezbiterii din Australia au primit dreptul de a boteza

Știri Wednesday, 28 February 2018

O nouă inițiativă de ucenicie a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Australia (AUC) le dă prezbiterilor din bisericile locale posibilitatea de a oficia de două ori pe an ceremonia botezului. Este pentru prima dată când prezbiterii din comunitățile locale vor participa activ la acest program, fiind susținuți de Diviziunea Pacificului de Sud și de Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, care coordonează activitatea Bisericii din întreaga lume.

„Lucrăm la acest program de mai bine de un an. Inițiativa a fost implementată cu succes în Diviziunea Inter-Americană și AUC s-a aprins de dorința de a folosi această oportunitate ca instrument  în folosul uceniciei de aici din Australia” – a spus președintele AUC, Jorge Muñoz.

Conducătorul Departamentului Lucrarea personală al AUC, Cristian Copacanu, a spus că această inițiativă le permite prezbiterilor din comunitățile locale să activeze în conformitate cu înalta lor chemare spirituală. „Din punctul de vedere al Scripturii, prezbiterii au fost piatra din capul unghiului a bisericii locale, atât în ceea ce privește slujirea pastorală cât și ucenicia –  a spus el. Astăzi, la nivel mondial, se observă faptul că acolo unde prezbiterii acționează în conformitatea cu chemarea lor biblică, biserică lui Dumnezeu are tendința de a crește”.

Conducerea Bisericii de astăzi le permite prezbiterilor să-i  boteze pe noii convertiți, cu acordul conferințelor, atunci când botezul trebuie efectuat în teritorii îndepărtate. Conform acestui sistem nou, prezbiterii comunităților locale, care au terminat cursurile de instruire, pot oficia botezuri în ultimele Sabate din iulie și noiembrie.

„Datorită faptului că prezbiterii consideră că nu au un nivel de pregătire corespunzător în domeniul învățării, studierii Bibliei sau al slujirii ulterioare pe care trebuie să o efectueze, programul acesta le va oferi posibilitatea să se pregătească în toate aceste domenii și apoi să se bucure de binecuvântarea de a-i boteza pe cei pe care i-au învățat” – a spus Muñoz.

Pentru a participa la acest program prezbiterii trebuie să se înscrie pentru studiu la pastorul bisericii locale. Apoi cursurile vor fi organizate pe Internet sau împreună cu slujitorul bisericii locale. Programul va începe în lunile următoare.

Marița Brant
Sursa: logosinfo.org
Material preluat din: Adventist Review

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.