Biserica Adventistă transmite condoleanțe după tragedia din Argentina

Știri Tuesday, 27 February 2018

Universitatea Adventistă River Plate (Universidad Adventista del Plata) din Argentina a anunțat trei zile de doliu după cele două accidente rutiere în urma cărora opt dintre membrii acestei unități de învățământ și-au pierdut viața.

Primul dintre aceste accidente rutiere a avut loc la 10 februarie și a dus la încetarea din viață a profesorilor Glenda Bernhardt, în vârstă de 40 de ani, Yoselin Bernhardt, în vârstă de 41 de ani și  a unui elev de 13 ani de la liceul Juan Sebastian Davila. Aceștia se aflau pe podul Rosario-Victoria (denumire neoficială) care leagă orașele argentiniene Rosario și Victoria și este alcătuit din mai multe podețe, viaducte și porțiuni de pământ.

Ziua următoare, în data de 11 februarie, încă cinci persoane care aveau legătură cu universitatea au pierit într-un accident rutier petrecut în provincia Misiones din Argentina. Victimele au fost studenta Karen Mileen Arroyo, 20 de ani, vărul ei, Lucas Thomas Leguizamona, 19 ani, părinții lui Karen, David Arroyo Aranchibia, 56 de ani, și Miriam Viviana, 47 de ani, și fratele ei Santiago David, de 8 ani.

Aflând despre aceste tragedii, Ted Wilson, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial, a transmis printr-un mesaj electronic: „Mă aflu acum în India împreună cu soția mea Nancy, dar inimile noastre sunt alături de familia universității adventiste La Plata (UAP) din Argentina, care suferă în urma tragediilor rutiere.

În timp ce ne aflam miercuri în Nepal la spitalul memorial adventist Scheer, ne-am rugat pentru familiile victimelor, și pentru unul dintre angajații spitalului memorial, care este rudă cu una dintre familii.

În numele Bisericii Adventiste mondiale transmitem sincere condoleanțe familiilor Bernhardt, Bernhardt, Davila, Arroyo și Leguizamonov, care au fost afectate de aceste tragedii.

Dar avem o mare nădejde în Hristos, în a doua Sa venire, atunci când trâmbița lui Dumnezeu îi va trezi pe toți cei care au murit în El. Vino, Doamne Isuse! Bazându-se pe această speranță, universitatea a spus în comunicatul pe care l-a dat: «Ne prindem de binecuvântata nădejde a întâlnirii cu Mântuitorul Isus Hristos și cu acei copii ai lui Dumnezeu care așteaptă întoarcerea Sa».

Gina UOHLEN
După un material din: Adventist Review
Sursa: logosinfo.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.