„Dă mâna ta și spune lucruri plăcute” – a răsunat chemarea voluntarilor adventiști în Tiraspol

Știri Tuesday, 13 February 2018

„Dă mâna ta și spune lucruri plăcute, aici sunt prietenii tăi, aici este familia ta” – cu această cântare s-a început și s-a încheiat etapa programei sociale „Expo sănătate” în școala-internat pentru copiii cu deficiențe de auz.

Transnistria, or. Tiraspol

Un înțelept a spus odată – „Dacă te simți rău, mergi acolo unde sunt copii”. Optzeci de copii neastâmpărați nu au lăsat nici un adult să se plictisească sau să fie trist. În prezența lor nu ai timp să te gândești la problemele tale.

Pe data de 5 februarie a anului 2018 copiii au făcut o călătorie în țara sănătății. „Picătura” care a fost îndrăgită de toți a venit din nou în ospeție în școală și a  creat o dispoziție frumoasă între toți cei prezenți în sală. Copiii erau așteptați la cinci stații vesele. La stația „Aerul” copiii au învățat cum să respire corect, la următoarea – temperanța și abstinența, precum și despre pericolul zahărului ascuns în alimentele preferate. La stația „Exercițiul fizic” au aflat despre beneficiile mișcării și al unui mod de viață activ. La stația „Emoțiile” copiii au participat la un experiment științific referitor la influența binelui și a răului. De asemenea, ei au făcut cunoștință cu nevoia de a fi atenți la ceea ce privesc, ce ascultă, ce citesc, în ce jocuri iau parte, unde merg, pentru a învăța binele.

Unii educatori se implicau în jocuri, fiind în echipă cu copiii. La începutul și sfârșitul întâlnirii copiii au cântat împreună cu cei maturi cântece despre prietenie. . În mod deosebit le-a plăcut cântecul „Dă mâna ta și spune lucruri plăcute, aici sunt prietenii tăi, aici este familia ta”.

La încheiere copiii își luau rămas bun cu o mână de carton, care au primit-o ca amintire despre program. Pe fiecare mână erau zugrăvite inimioare cu cele opt principii ale sănătății. Fiecare copil a plecat cu un cadou, ca amintire, și cu bucurie în suflet.

Conducerea școlii și educatorii au mulțumit echipei de voluntari pentru temele importante și utile, pentru inimile bune și faptele bune atât de necesare în ziua de azi.

Departamentul informație a comunității din or. Tiraspol.

    1 comments

  • | Monday, 19 February 2018 at 19:45

    Пусть Бог благословит и другими школами нашу команду

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.