Tinerii din Criuleni ajută persoanele în vârstă să se pregătească de sezonul rece

Știri Tuesday, 16 January 2018

Tinerii din orașul Criuleni continuă acțiunile active de ajutorare a persoanelor nevoiașe.

De data aceasta ștafeta milei a fost adusă în casa a două femei în vârstă. În ciuda ploii torențiale tinerii le-au ajutat să se pregătească de iarnă, tăindu-le 4 metri cubi de lemne apoi aranjându-le la loc uscat. Chiar dacă acest fel de lucru este privit ca fiind bărbătesc, au participat și fetele, ajutând la căratul și aranjatul lemnelor.

Aproape 5 ore de lucru au trecut pe neobservate. La sfârșit tinerii s-au rugat cu femeile, iar acestea au cerut numele tinerilor pentru a-i include în lista de rugăciune a Bisericii Ortodoxe. Ele și-au arătat dorința să-i pomenească în rugăciunile lor zilnice. Din prea plinul de recunoștință care era în inima lor ele le-au mulțumit în cuvinte și cu puținul care-l aveau- pătrunjelul verde din grădină.

Isus a zis: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut” (Mt. 25:40). Pentru tinerii din Criuleni cuvintele acestea nu sunt doar o vorbă, ci un adevărat ghid pentru acțiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.