Copiii de la internatul pentru persoanele cu deficiențe auditive din Tiraspol au participat la expoziția de sănătate

Știri Tuesday, 12 December 2017

În data de 27 noiembrie 2017 în cadrul internatului pentru copiii cu deficiențe auditive și orfani din Tiraspol a fost organizată o expoziție de sănătate. Echipa de voluntari a fost la dispoziția copiilor și și-au consolidat dorința de a sluji și pe viitor celor în nevoie din societate.

  1. Tiraspol, Transnistria, 27 noiembrie 2017

Întreaga activitate a fost organizată în sala de sport a instituției. Toți copiii au fost împărțiți în echipe care se diferențiau printr-o culoare specifică. Într-o singură zi au fost 75 de copii care au trecut pe la 5 stații. La stația „ALIMENTAȚIE” li s-a vorbit despre mâncărurile sănătoase și despre cele dăunătoare. La stația „APA” – copiii au aflat câtă apă trebuie să consume și cum trebuie să fie aceasta. „SOARE” – au învățat despre beneficiile și efectele negative ale luminii solare. La stația „ODIHNA” copiii, stând în picioare sau culcați, au făcut cunoștință cu diferitele tipuri de odihnă, au aflat curiozități din lumea animalelor și cât timp trebuie să se odihnească. Cea de a cincea stație le-a plăcut cel mai mult – acolo au avut parte de activități amuzante și jocuri.

La fiecare stație copiii au aflat principii corecte de sănătate care îi vor ajuta să fie sănătoși pe viitor. Fiecare grupă de copii a fost însoțită de un educator, unii dintre acești însoțitori au participat alături de copii la activități. Fiecare copil a primit ca amintire un suvenir cu informații despre apă și alimentația sănătoasă. La sfârșit au cântat cu toții cântecul „Cerul portocaliu”, în limbajul gesturilor. Copiii au plecat mulțumiți cu baloane portocalii în mâini după ce au spus în cor „MULȚUMIM!”. Colectivul pedagogic a remarcat pregătirea temeinică a echipei organizatorice, raportarea cu maturitate și seriozitate la activitatea pe care a avut-o de îndeplinit și, ceea ce este cel mai important, iubirea sinceră pe care o arăta copiilor. Voluntarii Bisericii Adventiste sunt așteptați pentru a continua aceste întâlniri.

Departamentul Informații al comunității

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.