La Trinca a fost sărbătorită familia

Știri Tuesday, 5 December 2017

Duminică, 26 noiembrie 2017, a avut loc în s. Trinca, r. Edineț Sărbătoarea Familiei, organizată de către Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din localitate. Membri și vizitatori au mulțumit lui Dumnezeu pentru acest dar minunat.

26 noiembrie, s. Trinca, r. Edineț, Moldova

Sărbătoarea Familiei este un prilej de recunoștință față de Dumnezeu pentru că a oferit fiecăruia dintre noi acest dar. Pentru ca bucuria să fie deplină, membrii Bisericii Adventiste i-au invitat și pe prietenii lor care nu împărtășesc aceleași convingeri religioase, pentru a se bucura împreună.

Programul întâlnirii a fost condus de pastorul comunității locale, Perciune Oleg, și a inclus activități de cunoaștere, multă muzică, poezii și o meditație spirituală despre familie. Pornind de la pasajul din Ioan cap. 2, în care este descrisă nunta din Cana, s-a subliniat faptul că fiecare familie întâlnește probleme, uneori chiar de la începutul formării ei, dar că toate acestea pot fi rezolvate cu ajutorul lui Dumnezeu, Cel care a adus la existență prima familie și care vrea ca să fie armonie, înțelegere și pace în fiecare cămin. Cei 25 de vizitatori au participat cu însuflețire la activitățile propuse și s-au arătat încântați de acest eveniment. Cei care au venit singuri au promis că în ocazia viitoare vor veni împreună cu soțul/soția. Printre cei invitați s-a numărat și primarul localității. În alocuțiunea domniei sale a subliniat rolul important pe care îl are familia în buna funcționare a societății și a apreciat inițiativa de a organiza un astfel de eveniment. La plecare fiecare vizitator a primit în dar un ziar „Comoara ascunsă”, o făgăduință, un pliant despre evitarea conflictelor în viața de cuplu și o foaie cu angajamentul familiei pe care să îl respecte pentru a trăi fericiți.

Toate activitățile s-au desfășurat în jurul unei mese care a fost plină de bucate gustoase, pregătite cu dăruire și bucurie de membrii bisericii.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că atât de mulți oameni au dorit să se bucure împreună cu  noi și pentru că familia încă mai este o prioritate în viața semenilor noștri.

Departamentul Informații al comunității Trinca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.