Adventiștii din Moldova continuă să ofere ajutor credincioșilor din Etiopia

Știri Monday, 20 November 2017

În luna noiembrie a anului 2017 au fost organizate mai mult de 200 de campanii de evanghelizare în Republica Federativ-Democratică Etiopia, situată în partea de est a continentului African. Adventiștii din Moldova i-au susținut pe frații africani prin darurile lor.

 

Моldova, noiembrie 2017

 

Probabil că nu suntem obișnuiți ca Moldova să ofere ajutor. În ultimii 10 ani ne-am obișnuit să auzim faptul că Moldova este săracă și are mare nevoie de ajutor. Acesta este motivul pentru care Moldova primește diferite finanțări cu ajutorul cărora să poată fi ușurată soarta țării.

Dar, așa cum neam obișnuit să spunem, putem cunoaște multe prin comparație. Însă trebuie să ai capacitatea de a compara. Unii se compară cu cei mai bogați oameni și intră în depresie sau încep să îi invidieze. Aceasta nu este o modalitate corectă de a compara.

Cu doi ani în urmă am fost în țara care a fost amintită mai sus și am înțeles că în Moldova nu se trăiește rău.

Case din lut sau doar din nuiele, iarbă în locul lenjeriei sau al patului, sticle de plastic în loc de încălțăminte – toate acestea au lăsat o impresie de neșters în mintea mea. Toate acestea te impresionează așa de mult că începi să îi mulțumești lui Dumnezeu la fiecare 5 minute pentru ceea ce ai.

Întorcându-mă în Moldova am început să povestesc despre călătoria mea prietenilor și credincioșilor din bisericile adventiste. După un anumit timp am reușit să strângem 60000 lei pe care i-am trimis în Etiopia și care în această lună le-au fost de mare ajutor.

Merită să amintesc faptul că cea mai mare parte din acești bani au fost cheltuiți pe Biblii, considerate ca fiind foarte valoroase și pe care mulți creștini visează să le achiziționeze. În Etiopia o Biblie costă 7 dolari iar câștigul unei familii de la țară este de 5-15 dolari pe lună sau nu au venituri de loc. Trebuie să ținem cont că acestea sunt veniturile unei familii care are în medie 4-7 copii. Aceasta nu este o statistică oficială ci este ceea ce am văzut cu ochii mei.

După cum mărturisește unul dintre prietenii mei din Etiopia, Ciala Aga, care este implicat în proiectele de evanghelizare sponsorizate de Moldova, una dintre femei, atunci când a văzut Bibliile la care visase așa de mult timp, a căzut în genunchi și a început să plângă ca nu cumva să nu i se ofere și ei una. Eu înțeleg și cred că acestea nu sunt povești pentru că am fost eu însumi foarte impresionat, atunci când am plecat din orașul african Gimbi, de oamenii care plângeau și ne rugau să le dăm Biblii dar nu le puteam împlini dorința.

Mulțumită darurilor oferite de adventiștii din Moldova, visul acestei femei s-a împlinit, dar nu numai al ei, ci al multor altor sute de oameni care trăiesc în Etiopia.

Noi suntem obișnuiți să avem prosperitate materială, hrană din belșug dar și multă hrană spirituală. Ar fi ciudat să auzi că în Moldova cineva plânge în hohote de bucurie că a primit o Biblie, pentru că dorea să Îl cunoască pe Dumnezeu. Dar în Etiopia am întâlnit mulți oameni de acest fel, oameni care sunt în căutarea lui Dumnezeu. Ei pot asculta și 5-6 ore predica pastorului. Este uimitor faptul că după 20 de veacuri etiopienii care citesc scrierile sacre nu au dispărut (Fapte 8:26-39).

„Care este motivul pentru aceasta?” – m-am întrebat. Chiar trebuie ca să devenim toți săraci și neajutorați pentru a tinde spre Dumnezeu?

Poate că da, pentru că o viață bună ne conduce de cele mai multe ori la mulțumire de sine și la a nu mai avea dorință să Îl căutăm pe Dumnezeu.

P.S. Dacă doriți să participați la acest proiect, puteți să depuneți contribuția dumneavoastră în contul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova, menționând care este destinația acesteia.

Conducătorul proiectului și autorul articolului, Roman Chisacov

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.