Tinerii din Criuleni manifestă dragoste față de oameni

Predici și articole Thursday, 14 September 2017

Cuvintele din Scriptură “Atunci i-au adus niște copilași ca sa-și pună mâinile peste ei,și să se roage pentru ei”(Matei 19:13) au fost scopul continuării proiectului social-misionar început în această vară în Criuleni.

În data de 2 septembrie 2017 în or. Criuleni, comunitatea locală a fost o bucurie deosebită când 21 de copii au pășit pragul bisericii. Acești copii din familii social-vulnerabile au fost întâmpinați cu brațele deschise ca să primească căldura și dragostea lui Isus. Tot serviciul divin din acest sabat a fost reorganizat la  nivelul copiilor, de la Școala de Sabat până la predică. Ei au avut ocazia să asculte istorioare biblice cu ilustrații, să coloreze și să dibăcească cu mâinile lor felicitări pentru părinți. Au învățat să spună că Îl iubesc pe Isus, prin cântări și rugăciuni. La ora de predică, ținută de către pastorul-oaspete Ilie Vîlcu, copiii au fost foarte activi dialogând împreună. La sfârșit pastorul a rostit o rugăciune de binecuvântare a lor pentru anul de studii care a început și fiecare dintre ei a primit în dar rechizite școlare conform vârstei, oferite de un frate din Germania. Membrii bisericii au organizat o masă frățească pentru toți cei prezenți după care copiii au participat la jocuri în aer liber.

După ce au plecat copiii, tinerii de la Coșernița, care mereu susțin lucrarea comunității Criuleni, împreună cu un tânăr din Ungheni și cu pastorul local, Igor Gurin au vizitat o familie de orbi din proiectul precedent. Ei au fost plăcut surprinși și foarte fericiți că au revenit cu un mesaj spiritual și melodii de suflet sub acorduri de chitară.

Spontan, tinerii au fost invitați la botezul de pe partea cealaltă a Nistrului și anume la Grigoriopol, unde 3 persoane au hotărât să-și predea viața lui Dumnezeu. Ei i-au susținut prin programul bogat în cântări și prin prezența lor.

A doua zi, duminică, acești 10 tineri, cărora li s-a mai alăturat o tânăra din Chișinău, cu avânt pentru slujire și dedicare au făcut un TinServ de o zi la o mamă cu 4 copii. Au curățat ograda și grădina de gunoi și iarbă uscată și au lipit tapete într-o cameră a casei lor. Inima ei a crescut ca o pâine văzând ajutorul și echipa mare care o înconjura. A fost amabilă și a servit tinerii cu ceai și ceva dulce din puținul pe care l-a avut. Tinerii s-au rugat împreună în cerc la sfârșit și au mulțumit Domnului pentru tinerețea, puterile și talentele pe care le au și le folosesc în lucrare.

Vă provocăm să vă uitați atent în jurul vostru și să vedeți  lucrarea pe care v-o încredințează Domnul și să vă implicați activ. Fiți exemplu!

“Este mai ferice să dai decât să primești!” Faptele Apostolilor 20:35

Mariana Vaiman

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.