Elevii și studenții din or. Ungheni au venit în casa de rugăciune la serviciul divin special de binecuvântare pentru noul an de învățământ

Predici și articole Wednesday, 13 September 2017

Primele zile ale toamnei sunt pline de emoție pentru toți copiii și pentru părinții lor. Pentru copiii și tinerii comunității din or. Ungheni binecuvântarea pe care o primesc la începutul anului de învățământ a devenit o tradiție. Întâlnirea din data de 2 septembrie a fost una foarte interesantă la care au participat elevii, studenții și oaspeții comunității noastre.

  1. Ungheni, Moldova, 2 septembrie 2017

Dumnezeu a fost lăudat prin intonarea imnurilor și prin recitarea de poezii. Acordurile viorii la care a cântat Elena Casian i-au fascinat pe vei prezenți. Copiii și elevii au pregătit un recital al corului de copii „Harpa lui David” și un program special pe care toți l-au ascultat cu atenție.

La încheierea programului celor mici corul de copii „Harpa lui David” a interpretat solemn imnul „Oamenii au nevoie de Dumnezeu”. Chiar și predica pastorului Pirojoc Valentin a fost pentru copii. În predică s-a vorbit despre importanța prietenilor și a prieteniei. Ca exemplu biblic a fost prezentată istoria celor trei prieteni, Șadrac, Meșac și Abed-Nego. S-a vorbit despre influența negativă pe care o are asupra copiilor închinarea la idolii contemporani, despre importanța educării copiilor în căminul creștin, despre necesitatea de a ne împotrivi răului în societate și despre importanța credinței în Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

„Copiii trebuie să fie siguri că Dumnezeu este mereu cu ei și că El îi poate scăpa din orice situație. Oricât de greu ni s-ar părea trebuie să știm că Dumnezeu este mereu cu noi așa cum a fost și cu cei trei prieteni ai lui Daniel. Trebuie doar să ne dorim ca Dumnezeu să fie mereu cu noi”. Ca binecuvântare au fost citite versetele din Is. 43:2, 3 de către conducătorul Departamentului Copii din cadrul comunității locale.

La sfârșitul predicii pastorul i-a invitat pe toți elevii și studenții să iasă în față. În această atmosferă înălțătoare a fost rostită rugăciunea de consacrare a lor. În cadrul acestei rugăciuni pastorul a cerut protecția lui Dumnezeu asupra lor și înțelepciune pentru a acumula noi cunoștințe.

Ca amintire fiecare elev și student a primit un cadou simbolic care să le fie de folos în procesul de învățare.

Sub acordurile imnului interpretat de grupul „Adonai” această sărbătoare minunată s-a încheiat.

Autorul articolului: Munteanu Liudmila Petrovna

Foto: Dîrzu Igor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.